Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

216 ναι για την παραπομπή Άκη.

01.07.2011 | 17:21
Η Ολομέλεια της Βουλής με ψήφους 216 ψήφους υπέρ στέλνει τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλο στο Ειδικό Δικαστήριο για πλειάδα κατηγοριών. Κατά της παραπομπής του στο δικαστήριο ψήφισαν 9 βουλευτές, ενώ από το σύνολο των 242 ψηφισάντων, βρέθηκαν 6 άκυρα και 4 λευκά ψηφοδέλτια.

Κάθε κατηγορία που του αποδίδει το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής αρνήθηκε ξανά ο Άκης Τσοχατζόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, λίγο πριν οι πρώην συνάδελφοί του αποφασίσουν να τον παραπέμψουν στο Ειδικό Δικαστήριο.«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε από κάποιους, -όχι χωρίς την έγκριση της πολιτικής της ηγεσίας-με σκοπό να αποπροσανατολίσουν τη κοινή γνώμη και το λαό μας, σε μια πρωτοφανή διχαστική, ανήθικη πολιτικά και απαράδεκτη νομικά πρόταση», τόνισε ο πρώην υπουργός Άμυνας, κατηγορώντας ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Έβαλε και πάλι στο κάδρο των ευθυνών μέλη του ΚΥΣΕΑ της «αμαρτωλής» περιόδου, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός, οι σημερινοί αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και Ευάγγελος Βενιζέλος, η Βάσω Παπανδρέου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Δημήτρης Ρέππας και ο Γιάννης Μαγκριώτης.


Όπως τόνισε, «χωρίς τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, που ήταν όλες ομόφωνες, δεν μπορούσε να προχωρήσει τίποτα». 

Κατηγόρησε την Επιτροπή «με πρωταγωνιστικό ρόλο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ», «έθαψε» αναιτιολόγητα το αίτημά του να κληθούν να καταθέσουν τα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ. «Αν δεν ήταν ουσιώδεις μάρτυρες τα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ, η τότε ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, τότε ποιοι ήταν; Γιατί φοβήθηκαν τις καταθέσεις τους; Θα σας πω εγώ γιατί:

Γιατί φοβήθηκαν την αλήθεια», είπε.

Επανέλαβε πάντως το αίτημά του: «θα πρότεινα, όσοι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης ήταν υπουργοί την περίοδο 1998-2004, μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ, να μιλήσουν στην Ολομέλεια και να ενημερώσουν τους βουλευτές πριν αυτοί ψηφίσουν, αν έγινε ουσιαστικός διάλογος τότε στο ΚΥΣΕΑ». «Διευκόλυνση» χωρίς επηρεασμό των μελών του ΚΥΣΕΑ και του Ανώτατου Νομικού Συμβουλίου δε γίνεται! Καταλάβατε, πώς γίνεται δεδομένο το ζητούμενο;», διερωτήθηκε.

Συνέχισε τονίζοντας ότι αν έστεκε ο συλλογισμός του πορίσματος «θα ίσχυε για όλα τα μέλη του συλλογικού οργάνου (ΚΥΣΕΑ) που έλαβε τις αποφάσεις».


«Δηλαδή, μας λένε με περισσό θράσος ότι η τότε κυβέρνηση μέσω του ΚΥΣΕΑ και κατόπιν εισήγησης του Πολεμικού Ναυτικού και όλων των άλλων αρμόδιων, αποφάσισε το πρόγραμμα των υποβρυχίων για να εξυπηρετηθούν τα σχέδια των μιζαδόρων!».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε και πάλι το πόρισμα της Επιτροπής «προκατασκευασμένο, που αντί να δώσει πειστικές απαντήσεις με βάση την εντολή σας, κάνει ακόμα πιο φανερή την κραυγαλέα σκοπιμότητα και το πολιτικό σχέδιο της εκ των προτέρων ενοχοποίησής μου. Αυτή η βολική για κάποιους εικονική πραγματικότητα που σας παρουσίασαν, είναι ολότελα κάλπικη. Είναι μνημείο πλαστογράφησης της αλήθειας!».

«Επιχειρούν αγωνιωδώς να αποδείξουν ότι δωροδοκήθηκα. Δεν το κατάφεραν και δεν θα μπορούσαν να το καταφέρουν. Γιατί; Γιατί είναι ένα τεράστιο ψεύδος», συνέχισε στην ομιλία του ο πρώην υπουργός και χαρακτήρισε παράνομο και αυθαίρετο το συμπέρασμα του χρηματισμού. «Αυθαίρετο, γιατί δεν παρέχεται το οποιοδήποτε αποδεικτικό υλικό που να συνδέει τη δραστηριότητα αυτής της ομάδας με τον υπουργό. Δηλαδή χρησιμοποιείται το αποτέλεσμα στο οποίο κατέληξε η Επιτροπή ως απόδειξη των κατηγοριών της».

«Δωροδοκήθηκα, γιατί έτσι το θέλει η Επιτροπή!», συνέχισε και πρόσθεσε:

«Δηλαδή προσπαθούν να σας πείσουν ότι εδώ έχουμε τη μοναδική στον κόσμο περίπτωση δωροδοκίας που έγινε χωρίς ο δήθεν δωροδοκούμενος να επηρεάσει κανέναν, χωρίς να έχει υπάρξει παράνομη ή επαχθής σύμβαση, χωρίς να πάσχει η απευθείας ανάθεση και χωρίς να έχει υπάρξει ζημία του δημοσίου! Δεν υπάρχει καμία μαρτυρία περί δικής μου δωροδοκίας».
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ