Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25% μείον στο μέρισμα του ΜΤΣ. Αυξάνονται άμεσα οι εισφορές.Αμφίβολο το επόμενο μέρισμα.

08.12.2010 | 10:48


Ο Πρόεδρος του ΜΤΣ ενημέρωσε τους αποστράτους της ΑΝΕΑΕΔ  για τις τελευταίες εξελίξεις για το ζήτημα του προβλήματος ρευστότητας του ταμείου. Μόνο θετικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αφού και επώδυνες είναι οικοκνομικά για τους δικαιούχους και αμφίβολο αποτέλεσμα θα έχουν:
Ø        Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός Δεκεμβρίου, αναμένεται να αρχίσει η υλοποίηση των πρώτων μέτρων διάσωσης του ΜΤΣ. Μεταξύ αυτών είναι η μείωση του μερίσματος σε ποσοστό περί το 25% καθώς και αύξηση των εισφορών των εν ενεργεία στελεχών.
Ø        Προβλέπεται να υπάρξει μικρή καθυστέρηση στην καταβολή του επομένου μερίσματος. Σχετική ανακοίνωση θα εκδοθεί εγκαίρως από το ΜΤΣ.
Ø        Το ΜΤΣ επεξεργάζεται προτάσεις που έχουν κατατεθεί για αύξηση των εσόδων του ΜΤΣ.
Ø        Έχει κατατεθεί από τις ΠΟΑΞΙΑ & ΠΟΑΣΥ αναλογιστική μελέτη που διεξήχθη για λογαριασμό των δύο αυτών συνδικαλιστικών ενώσεων της ΕΛ.ΑΣ. από το  Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η οποία περιέχει συμπεράσματα και προτάσεις οι οποίες καλύπτουν τμήμα των προβλημάτων και των πιθανών λύσεων.
Ø        Εφ όσον μέχρι το τέλος του έτους ληφθεί απόφαση για το συνολικό σχέδιο διάσωσης και ρυθμιστεί ο τρόπος καταβολής του χρέους θα υπάρξει δυνατότητα να αρχίσει η καταβολή του ΒΕΑ από το νέο έτος.
Από την πλευρά μας τονίστηκαν για μια ακόμη φορά τα παρακάτω:
Ø      Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε πρόταση για μείωση μερισμάτων και αυξήσεις εισφορών χωρίς να υπάρξει πλήρες σχέδιο διάσωσης του ΜΤΣ.
Ø      Τα όποια εισπρακτικά μέτρα δεν μπορούν να αποτελέσουν ελπίδα σωτηρίας του Ταμείου.
Ø      Απαιτείται να αναληφθούν άμεσα ενέργειες για εξεύρεση πόρων. Ενδεικτικά αναφέρθηκε η καταβολή ποσοστού υπέρ ΜΤ, επί της αντικειμενικής αξίας, σε οποιαδήποτε παραχώρηση εκτάσεων που ανήκουν στο ΥΠ.ΕΘ.Α.
Ø      Θα πρέπει να ενημερωθούν οι μερισματούχοι για την κατάσταση και τις προοπτικές του Ταμείου.
Τέλος επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά ότι η διέξοδος από την κρίση απαιτεί πολιτική βούληση η οποία δεν διαφαίνεται τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, ότι υπάρχει.Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ