Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

384 ΜΕΔ: 10 χρόνια σώζουν ζωές - Ο Τσίπρας συνάντησε τους ήρωες των Super Puma

17.06.2016 | 21:03
 Δέκα χρόνια σώζουν ζωές. Ο λόγος για τους αφανείς ήρωες με τα Super Puma που τις περισσότερες φορές κάτι ακούσετε για αεροδιακομιδή ή θα πάρει το μάτι σας σε μια φωτογραφία κάποιον από αυτούς να κρέμεται από ένα συρματόσχοινο, και αιωρούμενος στο κενό να προσπαθεί να ανεβάσει κάποιον ασθενή η τραυματία από πλοίο.

Δεν θα μάθεις ποτέ τα ονόματά τους. Είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που περνούν μεγάλο μέρος της ζωής τους μακριά από την οικογένεια, κάνοντας βάρδιες σε κάποιο αιγιαοπελαγίτικο νησί.
Είναι ολόκληρη η οικογένεια των αεροσκαφών Super Puma, που γιόρτασε τα 10 χρόνια της 384 Μοίρας.

Ο πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι επισκέφθηκε την 355 Μοίρα των πυροσβεστικών, δεν ξέχασε αυτούς τους αφανείς ήρωες, για τους οποίοις είπε ότι η προσφορά τους είναι ανεκτίμηση. Η διάσωση στο Αιγαίο έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για εθνικούς λόγους, όσο κυρίως για ανθρωπιστικούς.

Η επέτειος των 10 χρόνων της 384 ΜΕΔ γιορτάστηκε στην Ελευσίνα. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής από τον Διοικητή της Μοίρας, Αντισμήναρχο (Ι) Φώτιο Λαχουβάρη, απονομή αναμνηστικών, στατική έκθεση ελικοπτέρων Super Puma AS-332, καθώς και επίδειξη Έρευνας – Διάσωσης (SAR-CSAR).

Στην τελετή παραβρέθηκαν o Διοικητής της 112ΠΜ, Ταξίαρχος (Ι) Φώτιος Τζάλλας, διατελέσαντες Διοικητές της 384ΜΕΔ, εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο έχει υπηρετήσει στη Μοίρα, αντιπροσωπείες των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και η Υπεύθυνη Αεροδιακομιδών.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ