Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

500.000 δολάρια για μια καρέκλα και δυο σημαίες του Κένεντι

25.11.2013 | 10:09
Η κουνιστή πολυθρόνα που είχε ο πρόεδρος Τζον Κένεντι στον Λευκό Οίκο (στην παραπάνω φωτογραφία) και στην οποία περνούσε πολλές ώρες λόγω του χρόνιου προβλήματος υγείας που είχε, καθώς και δύο σημαίες που ήταν στο Οβάλ γραφείο, αγοράστηκαν σε δημοπρασία από έναν συλλέκτη έναντι του ποσού των 500.000 δολαρίων ανακοίνωσε την Κυριακή ο οίκος δημοπρασιών Heritage στη Νέα Υόρκη.

Οι δύο σημαίες -μια των Ηνωμένων Πολιτειών και μια με το προεδρικό έμβλημα - δημοπρατήθηκαν έναντι 425.000 δολαρίων τέσσερις φορές περισσότερο από την αρχική εκτίμηση. Η κουνιστή καρέκλα δημοπρατήθηκε για 87.500 δολάρια, από τιμή εκκίνησης περίπου 50.000 δολαρίων. Ήταν μέρος των συνολικά εκατό αναμνηστικών αντικειμένων του JFK που δημοπρατήθηκαν το Σάββατο το βράδυ στο Ντάλας, στην 50ή επέτειο της δολοφονίας του 35ου προέδρου των ΗΠΑ σε αυτή την πόλη.Αυτά τα ιστορικά αντικείμενα ήταν στην κατοχή του Ουίλιαμ Ρούμποϊ, ενός εθελοντή της προεκλογικής εκστρατείας του Κένεντι το 1960 και ο οποίος εδώ και 50 χρόνια έχει συλλέξει τις «μνήμες» του δολοφονημένου προέδρου. Οι σημαίες και η καρέκλα αγοράστηκαν από έναν συλλέκτη στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες που «θεωρεί ότι θα πρέπει να παραμείνουν μαζί» σχολίασε ο διευθυντής πωλήσεων Ιστορικής Κληρονομιάς Τόμ Σλάτερ.

Όπως είπε η υψηλή τιμή προήλθε αφενός από την "αγάπη" και τον "σεβασμό" που εξακολουθούν να τρέφουν για τον Κένεντι και αφετέρου από το γεγονός ότι οι σημαίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που φέρουν το προεδρικό έμβλημα, είναι αντικείμενα περιζήτητα από τους συλλέκτες.

Ο Κένεντι δολοφονήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1963, λιγότερο από τρία χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο δράστης της δολοφονίας Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, συνελήφθη λιγότερο από τρεις ώρες μετά την τραγωδία. Δολοφονήθηκε και αυτός δύο ημέρες αργότερα σε ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα από τον ιδιοκτήτη ενός νυχτερινού κέντρου διασκέδασης , τον Τζακ Ρούμπι. Η πεντηκοστή επέτειος του θανάτου του Τζον Φ Κένεντι προκάλεσε πολλές αναδρομικές εκθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δολοφονία Κένεντι από την πλευρά της KGB! Ένας πράκτοράς της μιλά επώνυμα!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ