Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

500 Ταλιμπάν ...εξαφανίστηκαν από λαγούμι.

26.04.2011 | 07:24
Καταστροφή" που "δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί" χαρακτήρισε σήμερα ο εκπρόσωπος του αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι την απόδραση περίπου 500 Ταλιμπάν που κρατούνταν στη φυλακή της Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, χάρη σε μία σήραγγα μήκους εκατοντάδων μέτρων.
"Αποτελεί ένα πλήγμα. Είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί", δήλωσε ο Ουαχίντ Όμαρ, απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε για την απόδραση αυτή σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Καμπούλ."Τώρα που έχει γίνει, προσπαθούμε να βρούμε τί συνέβη ακριβώς και τί πρέπει να γίνει για να διορθώσουμε την καταστροφή αυτή στην Κανταχάρ", προσέθεσε.

Περίπου 500 κρατούμενοι απέδρασαν από τη φυλακή της Κανταχάρ τη νύχτα της Κυριακής  χάρη σε μια υπόγεια σήραγγα μήκους αρκετών εκατοντάδων μέτρων, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο διευθυντής της φυλακής αυτής, στρατηγός Γουλάμ Ντασταγκίρ Μαγιάρ.Σύμφωνα με πηγή της αφγανικής ασφάλειας που ζήτησε να μην κατονομαστεί, η σήραγγα που είχε σκαφτεί είναι μήκους 300 μέτρων.

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν λίγο αργότερα ότι χρειάστηκαν πέντε μήνες για να σκάψουν τη σήραγγα αυτή, η οποία είναι μήκους 320 μέτρων, και ξεκίνησε από το εξωτερικό τμήμα της φυλακής για να καταλήξει στο εσωτερικό της, στο τμήμα "πολιτικών κρατουμένων".

Οι ίδιοι προσθέτουν σε ανακοίνωσή τους ότι με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να βγάλουν από τη φυλακή της Κανταχάρ 541 από τους συντρόφους τους, μεταξύ των οποίων 106 "διοικητές".

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ