Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

600 βόμβες εν όψει Ιράν από τις ΗΠΑ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

02.12.2011 | 07:59
 Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα πρότεινε την πώληση 600 βομβών μεγάλης ισχύος που είναι ικανές να διαπεράσουν οχυρώσεις ή να εκραγούν σε μεγάλο βάθος ("bunker busters") στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που βρίσκονται πολύ κοντά στο Ιράν, για την αντιμετώπιση "περιφερειακών απειλών", όπως ανέφερε.

   

Οι ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ κατηγορούν το Ιράν ότι επιδιώκει την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου, κάτι που η Τεχεράνη διαψεύδει λέγοντας ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα έχει αποκλειστικά ειρηνικούς σκοπούς.

   

Η πώληση που προτείνει η κυβέρνηση Ομπάμα, ύψους 304 εκατ. δολαρίων, περιλαμβάνει 4.900 τεμάχια μιας ειδικής συσκευής της Boeing Co που μετατρέπει τις μη κατευθυνόμενες βόμβες σε τηλεκατευθυνόμενες και 4.300 βόμβες "γενικής χρήσεως", ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ενημερωτικό του σημείωμα προς το Κογκρέσο την Τετάρτη.

   

Τα ΗΑΕ διαθέτουν καταδιωκτικά/βομβαρδιστικά αεροσκάφη F-16 Block 60, τα πιο σύγχρονα που έχει κατασκευάσει η Lockheed Martin Corp.

    Το Κογκρέσο έχει 30 ημέρες για να εγκρίνει ή να απορρίψει μια πώληση οπλικών συστημάτων στο εξωτερικό αφού λάβει την ειδοποίηση. Δεν έχει απορρίψει καμία ως σήμερα στην ιστορία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πυρηνικά όπλα στη τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ

Νέα υπερηχητική βόμβα δοκίμασε ο αμερικανικός στρατός


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ