Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6 πολεμικά πλοία και 1100 άνδρες στέλνει η Τουρκία στην Λιβύη!

24.03.2011 | 11:44


Η Άγκυρα που μέχρι και χθες δήλωνε ότι δεν συμμετέχει σε επιχειρήσεις που μπορούν να θεωρηθούν "σταυροφορίες",θα στείλει στη Λιβύη 16 πλοία! Η συνέπεια λόγων και πράξεων είναι ακπληκτκή,αλλά όπως έχει δείξει και η ιστορία αυτό δεν βγήκε ποτέ σε κακό για τη Τουρκία.
 
Η Τουρκία θα ενισχύσει με τέσσερις φρεγάτες και ένα βοηθητικό πλοίο συνοδείας, την υλοποίηση της ναυτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στη νότια γεωγραφική λεκάνη της Μεσογείου, προκειμένου να εφαρμοστεί το εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στις Βρυξέλλες.

   

Η αποστολή των ναυτικών αυτών μονάδων καθιστά την Τουρκία, ως τη χώρα με τη μεγαλύτερη ναυτική συμμετοχή εντός της συμμαχίας, καθώς ο συνολικός αριθμός των πολεμικών πλοίων μαζί με ένα υποβρύχιο που θα έχει η Άγκυρα στην αναφερόμενη περιοχή, φτάνει στα 16.

    Η εξέλιξη αυτή, δρομολογήθηκε μετά την προχθεσινή απόφαση του Βορειοατλαντικού Συμφώνου να εφαρμόσει την απόφαση του ΟΗΕ για την επιβολή εμπάργκο όπλων, αλλά και ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

   

Σύμφωνα με την απόφαση, η Ιταλία θα διαθέσει ένα πλοίο διοίκησης και ελέγχου μάχης και μία φρεγάτα. Στη ναυτική αποστολή του ΝΑΤΟ συμμετέχουν η Ελλάδα, η Ισπανία, η Βρετανία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς.

   

Τρία υποβρύχια επίσης, θα διαθέτουν στην περιοχή, η Τουρκία η Ισπανία και η Ιταλία, ενώ ένα πρόσθετο βοηθητικό πλοίο, θα στείλει η Τουρκία, στο πλαίσιο της συνολικής ναυτικής δέσμευσης για την υλοποίηση της αποστολής που έχει αναλάβει στο ΝΑΤΟ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τι λέει ο τουρκικός τύπος σήμερα για την αποστολή τούρκικων φρεγατών στη Λιβύη 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ