Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

90 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο στο Χόσνι Μουμπάρακ.

28.05.2011 | 17:26
Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ και δύο πρώην αξιωματούχοι του καθεστώτος του καταδικάστηκαν σήμερα από δικαστήριο του Καΐρου στην καταβολή προστίμου 540 εκατομμυρίων αιγυπτιακών λιρών (περίπου 90,64 εκατομμύρια δολάρια) για τη διακοπή της παροχής των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Ιανουαρίου, ανακοίνωσε δικαστική πηγή.

   

Ο Μουμπάρακ και ο πρώην πρωθυπουργός του Άχμεντ Ναζίφ και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ Άντλι καταδικάστηκαν να καταβάλουν από κοινού στο κράτος "540 εκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες από τους προσωπικούς τους πόρους" για τη ζημία που προκάλεσαν στην εθνική οικονομία της Αιγύπτου, προσέθεσε η δικαστική πηγή.

   

Οι Μουμπάρακ, Ναζίφ και Άντλι κρίθηκαν ένοχοι για πρόκληση ζημίας "στην οικονομία με την απόφασή τους να διακόψουν τις υπηρεσίες ίντερνετ και κινητής τηλεφωνίας κατά τη λαϊκή εξέγερση της 25ης Ιανουαρίου", κατέληξε η ίδια πηγή.

   

Αυτή είναι η πρώτη δικαστική απόφαση που λαμβάνεται κατά του Μουμπάρακ ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί στις 11 Φεβρουαρίου μετά τη λαϊκή εξέγερση στη χώρα του. Ο πρώην πρόεδρος της χώρας αντιμετωπίζει επίσης πολύ πιο σοβαρές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων ότι διέταξε το φόνο διαδηλωτών, κατηγορία που μπορεί να επισύρει τη θανατική ποινή.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ