Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Το σχέδιο των συμμάχων για το ισχυρό χτύπημα στη Λιβύη-για πρώτη φορά Άραβες εναντίον Αράβων

18.03.2011 | 12:24
Όλα είναι έτοιμα για να γίνει πράξη ο αεροπορικός αποκλεισμός του Καντάφι. Οι συμμαχικές δυνάμεις φέρνουν στη Μεσόγειο τεράστια δύναμη πυρός και όλες η βάσεις σε Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία είναι σε κατάσταση συναγερμού,Eνω δεν αποκλείεται χτύπημα και μέσα στο σαββατοκύριακο.
Το αρχικό σχέδιο των συμμάχων προβλέπει υπερπτήσεις αεροπλάνων awacs και KC-135 πάνω από τον εναέριο χώρο της χώρας αυτής. Θα καταγραφούν ένας προς ένα όλες οι βάσεις και οι στόχοι της αεράμυνας και στη συνέχεια τα ιπτάμενα ραντάρ θα “τυφλώσουν” τα λιβυκά ραντάρ και τις λιβυκές επικοινωνίες.Θα ακολουθήσουν βομβαρδισμοί επιλεγμένων στόχων στο λιβυκό έδαφος,ώστε να εξουδετερωθεί,οποιαδήποτε δυνατότητα αεράμυνας.Μέχρι τότε στα ανοιχτά της Λιβύης θα έχουν φτάσει δύο αεροπλανοφόρα. Ένα Αμερικάνικο και ένα γαλλικό που θα συνοδεύονται από πλοία επιφανείας (φρεγάτες και αντιτορπιλικά) και υποβρύχια.
Οι Αμερικάνοι στο αεροπλανοφόρο τους θα έχουν πανέτοιμα τα F-18, ενώ από τη Μάλτα θα απογειώνονται F-16.
Από το Γαλλικό αεροπλανοφόρο θα επιχειρούν τα Ραφάλ και τα Μιράζ 2000 θα ακολουθούν,από αεροδρόμια.
Οι πρώτοι στόχοι που θα πληγούν θα είναι η αντιαεροπορική αεράμυνα και τα αεροδρόμια του Καντάφι και στη συνέχεια ότι οι σύμμαχοι κρίνουν αναγκαίο.Η Βάση της Σούδας θα παίξει σημαντικότατο ρόλο στην τεχνική υποστήριξη και τις επικοινωνίες των συμμάχων
Ο ΟΗΕ στο ψήφισμα του δίνει σημαντικό βάρος στον Αραβικό κόσμο και για πρώτη φορά από ότι φαίνεται θα έχουν άμεση εμπλοκή και Άραβες εναντίον του Καντάφι.
Ήδη 25 F-16 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό, ενώ Κατάρ και Αίγυπτος είναι θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Πάντως να διευκρινίσουμε ότι τουλάχιστον σε πρώτη φάση οι επιθέσεις δεν θα γίνουν κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, αφού το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, τονίζει ότι κάθε χώρα μεμονωμένα μπορεί να συμμετάσχει στον αποκλεισμό


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ