Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αβραμόπουλος στη Κακαβιά για ευχές

28.12.2011 | 23:49


Με …χακί μπουφάν να “δένει” με το τόπο και το κλίμα ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Ζιαζιά και τον Διοικητή 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Γκίνη, επισκέφτηκε τα Φυλάκια Μολυβδοσκέπαστου και Κακαβιάς.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Αβραμόπουλος συνομίλησε με το προσωπικό των Φυλακίων και αντάλλαξε ευχές εν όψει της Πρωτοχρονιάς.
Από το Φυλάκιο Μολυβδοσκέπαστου, ο κ. Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Βρεθήκαμε σήμερα παραμονές Πρωτοχρονιάς και ανάμεσα στα Χριστούγεννα και στο ξεκίνημα του νέου χρόνου,  με τη στρατιωτική ηγεσία, τον Αρχηγό ΓΕΣ, τον Αρχηγό της  1ης Στρατιάς σε αυτό το ακριτικό σημείο της πατρίδας, το φυλάκιο του Μολυβδοσκέπαστου. Εδώ, που όπως είχαμε και εμείς την ευκαιρία να πληροφορηθούμε διαδραματίστηκαν σπουδαία γεγονότα, ηρωικές στιγμές πριν από εβδομήντα περίπου χρόνια. Η ιστορική μνήμη παραμένει ζωντανή και την κρατάνε όρθια οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και όσοι υπηρετούν εδώ.
Ήρθαμε να τους ευχηθούμε να περάσουν όμορφα αυτές τις ημέρες, να μεταφέρουν στις οικογένειές τους την αγάπη μας και βέβαια να θυμίσω ότι την ώρα που η πατρίδα μας δίνει μια μεγάλη μάχη κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές, υπάρχει και η άλλη Ελλάδα.
Η Ελλάδα του χρέους, του καθήκοντος, των αξιών. Στεκόμαστε λοιπόν με σεβασμό και αναγνώριση στην μεγάλη και σπουδαία προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος, που ως μέρος του εθνικού μας συστήματος κρατούν υψηλά το φρόνημά τους, το αξιόμαχό τους, διασφαλίζοντας στην πατρίδα μας την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία, την ασφάλεια και τη σιγουριά της.
Μια μορφή λοιπόν αναγνώρισης είναι η παρουσία μου σήμερα εδώ και προς τους Έλληνες Αξιωματικούς, αλλά και προς τους στρατιώτες μας, που μακριά από τις οικογένειές τους υπηρετούν  την πατρίδα και που σήμερα είχα την ευκαιρία όπως και σε άλλες γωνιές της πατρίδας μας, σε άλλα ακριτικά σημεία να μιλήσω μαζί τους και να μοιραστώ αυτά τα ωραία αισθήματα.
Εύχομαι λοιπόν Χρόνια Πολλά σε όλους και ιδιαίτερα στους Ακρίτες μας, αλλά και στους κατοίκους αυτής της ευαίσθητης γωνιάς της Πατρίδας μας.
Και να τελειώσω με κάτι αισιόδοξο όχι μονάχα με την ευχή, αλλά και με τη διαβεβαίωση όλων μας ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε μέσα σε κλίμα ομοψυχίας, ενότητας, αλληλεγγύης θα καταφέρουμε να περάσουμε τα δύσκολα για να ανοίξει και πάλι η προοπτική της αισιοδοξίας, της ανάπτυξης και της  προόδου».
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ