Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αδικίες στις προαγωγές αξιωματικών

19.11.2011 | 16:01

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε παρουσιάσει τον νόμο περί προαγωγών περίπου …ως τέλειο.Όχι ότι τον πιστέψαμε. Τώρα σιγά,σιγά,αρχίζουν να βγαίνουν οι αδικίες του νόμου.

Μία απ΄ αυτές επεσήμανε με επιστολή του προς τον ΣΥΣΜΕΔ,ένας αξιωματικός. Γράφει:

“ Σύμφωνα με τον νέο νόμο περί προαγωγών (Ν. 3883/2010) διαπιστώνεται ότι στο βαθμό του Σημαιοφόρου (και των αντιστοίχων των άλλων σωμάτων) επέρχεται αύξηση κατά ένα έτος (από τρία σε τέσσερα έτη). Τούτη η διάταξη βρίσκει εφαρμογής από 1-1-2012. Στην πράξη λόγω αυτής της εφαρμογής δημιουργείται άνιση μεταχείριση μεταξύ συναδέλφων από ΣΜΥΝ. Συγκεκριμένα:
•Οι συνάδελφοι της 8ης σειράς (κατάταξη το 1988) προάχθηκαν στο βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου με τη συμπλήρωση 23 ετών από κατάταξη (20 έτη ως Υπαξιωματικοί και Ανθυπασπιστές και 3 έτη Σημαιοφόροι).

•Αντίθετα οι Αξιωματικοί της 9ης σειράς (κατάταξη το 1989), θα προαχθούν ως Ανθυποπλοίαρχοι με τη συμπλήρωση 24 ετών από κατάταξης (20 έτη ως Υπαξιωματικοί και Ανθυπασπιστές και 4 έτη Σημαιοφόροι).

•Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί υπάρχει αυτή η άνιση μεταχείριση μεταξύ των Αξιωματικών της 8ης σειράς και της 9ης όταν μάλιστα τα προσόντα κατάταξης είναι ακριβώς τα ίδια.

•Συνακόλουθα, με αυτή τη ρύθμιση (24 έτη για την προαγωγή σε Ανθυποπλοίαρχο), εάν προσθέσουμε και τα υπόλοιπα χρόνια στους επόμενους βαθμούς – δεν μπορεί να γίνει κατορθωτό να παραμείνουμε Πλωτάρχες χρονικά – διότι θα έχουμε:

1. ΣΜΥΝ – Υπαξιωματικοί – Ανθυπασπιστές - Σημαιοφόροι: 24 έτη,

2.Ανθυποπλοίαρχος: 5 έτη,

3. Υποπλοίαρχος: 6 έτη,

Σύνολο: 35 έτη. Για τα παραπάνω, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ως συνάδελφοι για τις δικές σας ενέργειες, επί σκοπώ να συντελέσετε στην άρση τούτης της άνισης μεταχείρισης μεταξύ ίδιων προϋποθέσεων, πράγμα που προκύπτει από την εφαρμογή του Ν. 3883/2010”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το ΑΑΣ με τη νέα του σύνθεση.Ποιος να την έφτιαξε;


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ