Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφγανός εκτέλεσε τους δύο Αμερικανούς,γιατί χαρακτήρισαν ως "κακό" το κοράνι!

26.02.2012 | 18:27
Οι δυο αμερικανοί αξιωματικοί που σκοτώθηκαν χθες στο αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών, πυροβολήθηκαν από έναν αφγανό συνάδελφό τους ύστερα από λογομαχία για την καύση των αντιτύπων του Κορανίου σε αμερικανική βάση, έγινε γνωστό σήμερα από κυβερνητική πηγή στην Καμπούλ.

   

"Οι δυο αμερικανοί σύμβουλοι χαρακτήρισαν το Κοράνι κακό βιβλίο, ενώπιον του αφγανού συναδέλφου τους. Οι τρεις τους είχαν μια έντονη λογομαχία. Στη συνέχεια, ο Αφγανός εκνευρίστηκε και πυροβόλησε", τόνισε η ίδια πηγή, η οποία δεν κατονομάζεται.

   

"Την ημέρα εκείνη, έβλεπαν βίντεο που έδειχναν τις διαδηλώσεις στην Καμπούλ. Οι αμερικανοί σύμβουλοι, δυσανασχεούσαν, κορόιδευαν τους διαδηλωτές και τους προσέβαλαν", πρόσθεσε η ίδια πηγή, η οποία τόνισε ότι οι δυο Αμερικανοί "απείλησαν" τον αφγανό συνάδελφό τους.

   

"Οχτώ σφαίρες βρέθηκαν κοντά στα δυο πτώματα, τα οποία εντοπίστηκαν μια ώρα μετά το συμβάν γιατί ο χώρος στον οποίο βρίσκονταν ήταν ηχομονωμένος", πρόσθεσε η κυβερνητική πηγή και επεσήμανε ότι οι πληροφορίες αυτές υπάρχουν χάρη στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

    Ερωτηθείς εκπρόσωπος της δύναμης του ΝΑΤΟ, ανέφερε ότι "η έρευνά της Isaf είναι σε εξέλιξη".

   

Σύμφωνα με αστυνομική έρευνα, ύποπτος για τη δολοφονία των δυο Αμερικανών είναι υπάλληλος του υπουργείου, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης. 

    Οπως μετέδωσε το μεγαλύτερο τηλεοπτικό ενημερωτικό δίκτυο του Αφγανιστάν Tolo News, ο άνθρωπος που καταζητείται είναι ο 25χρονος Αμπντούλ Σαμπόρ, ο οποίος έχει σπουδάσει στο Πακιστάν και το 2007 εργάστηκε στο υπουργείο ως οδηγός, πριν εκπαιδευτεί και γίνει αστυνομικός.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ