Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγωγή 2 εκ. κατά Χριστόφια,για τη τραγωδία με τα πυρομαχικά.

26.08.2011 | 00:20
Αγωγή εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, «σαν αποτέλεσμα της εγκληματικής αμέλειας του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και άλλων φορέων της κρατικής εξουσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας», κατέθεσαν χθες η σύζυγος Μαρία Ηρακλέους και τα δυο παιδιά του Επικελευστή Μιχάλη Ηρακλέους, θύματος της έκρηξης στην Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Μαρί.
Η αγωγή η οποία κατατέθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας από το δικηγόρο της οικογένειας, Λουκή Γ. Λουκαΐδη, αποτελεί την πρώτη αστική αγωγή που καταχωρείται στο Δικαστήριο σε σχέση με τη φονική έκρηξη στο Μαρί, και επιρρίπτει ευθύνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Δικηγόρος: Ήταν η μόνη οδός

Ο δικηγόρος της οικογένειας Λουκής Λουκαϊδης, δήλωσε στο Sigmalive ότι δεν υπήρχε άλλη οδός και λογική θεραπεία, διότι «έχουν παραβιαστεί πολλά δικαιώματα των οικογενειών».
Το ποσό που ζητά η οικογένεια ως αποζημίωση, πέραν των άλλων αξιώσεων της, ξεπερνά τα 2 εκ. ευρώ.
Πρόκειται για αγωγή εναντίον της κυπριακής δημοκρατίας και όχι κατά του Δημήτρη Χριστόφια ο οποίος έχει ασυλία, ανέφερε ο κ. Λουκαϊδης προσθέτοντας ότι «υπεύθυνοι για εγκληματική αμέλεια είναι ο Δ. Χριστόφιας και άλλοι φορείς της Κ.Δ».
Ωστόσο, είναι φανερό ότι στην περίπτωση που κερδηθεί η υπόθεση, ανοίγει ο δρόμος και για τις υπόλοιπες οικογένειες να ακολουθήσουν την ίδια οδό.
Αισιοδοξία εκφράζει ο δικηγόρος της οικογένειας για τη θετική έκβαση της υπόθεσης, αναφέροντας ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις οι υποθέσεις κερδήθηκαν.
Οι ενάγοντες(οικογένεια Ηρακλέους) αξιούν:
Γενικές και ειδικές αποζημιώσεις για τον θάνατο του μ. Μιχάλη Ηρακλέους που προκλήθηκε κατά παράβαση του δικαιώματος σεβασμού της ανθρώπινης ζωής του Μιχάλη Ηρακλέους ως και της οικογενειακής και ιδιωτικής ζωής των εναγόντων και σαν αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας ως ανωτέρω και που αποστέρησε τους ενάγοντες για πάντα από το λατρευτό πατέρα/σύζυγο τους και προκάλεσε σοκ, ψυχική οδύνη και οικονομικές ζημιές στους ενάγοντες.
Τιμωριτικές αποζημιώσεις λόγω της εγκληματικής και απάνθρωπης συμπεριφοράς των υπευθύνων έναντι των θυμάτων της έκρηξης και των εναγόντων.
Οποιαδήποτε άλλη παρεμπίπτουσα ή/και δίκαιη θεραπεία ήθελε κρίνει πρέπουσα το Δικαστήριο.
Νόμιμο τόκο προς 8% από την ημερομηνία των πιο πάνω παραβιάσεων σε σχέση με τους Ενάγοντες.
Έξοδα πλέον ΦΠΑ
Να σημειωθεί ότι στάληκε στο Γενικό Εισαγγελέα  σχετική γνωστοποίηση βάσει του άρθρου 67 των Περί Αστικών Αδικημάτων Νόμου Κεφ. 148 προτού καταχωρηθεί αυτή η αγωγή.
Σύζυγος: Πρέπει να πληρώσουν οι ένοχοι με κάθε τρόπο
Η χήρα του αδικοχαμένου Μιχάλη Ηρακλέους, Μαρία Ηρακλέους δήλωσε στο Sigmalive ότι επιβάλλεται να πληρώσουν οι ένοχοι. «Ήδη αργήσαμε να καταθέσουμε την αγωγή. Η υπόθεση έχει τώρα πια πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Θέλουμε να μπουν φυλακή οι υπεύθυνοι».
Αφήνει αιχμές εναντίον της ερευνητικής επιτροπής η χήρα του επικελευστή
Η κ. Ηρακλέους πρόσθεσε επίσης ότι η οικογένεια δεν είναι διατεθειμένη να περιμένει το πόρισμα του επικεφαλής της μονομελούς επιτροπής, Πόλυ Πολυβίου, αφήνοντας αιχμές για την αξιοπιστία του(πορίσματος).
Βολές Μαρίας Ηρακλέους και εναντίον Γ. Εισαγγελέα
Αμφισβητώντας τη φερεγγυότητα του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πέτρου Κληρίδη, η Μαρία Ηρακλέους δήλωσε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας «δεν είναι αμερόληπτος, καθυστερεί να πάρει αποφάσεις, για αυτό προχωρούμε με αυτό τον τρόπο»

SigmaLive 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ