Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αιφνιδιαστική αλλαγή σχεδίου στην ξαφνική άσκηση κατάληψης πολεμικού πλοίου.Τι διαταγή δόθηκε

08.08.2012 | 17:05
 Συναγερμό επάνω στο συναγερμό σήμανε το ΓΕΕΘΑ κατά τη διάρκεια της άσκησης ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ, που διατάχθηκε αιφνιδιαστικά στις 07.45 το πρωί από τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο.

Το σενάριο προέβλεπε κατάληψη πολεμικού πλοίου από βατραχανθρώπους της Διοίκησης Υποβρυχίων Κατααστροφών. Η ομάδα των βατραχανθρώπων εκτέλεσε άψογα και με ταχύτητα την αποστολή, αλλά πριν προλάβουν να πάρουν ανάσα ήρθε νέα διαταγή για κατάληψη ενός ακόμη πολεμικού πλοίου. Μόνο που αυτή τη φορά επρόκειτο όχι για πυραυλάκατο ,όπως στη πρώτη φάση της άσκησης,αλλά για φρεγάτα του Στόλου μας.

Οι συνεχείς και αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης, είναι λογικό να έχουν προκαλέσει σενάρια και εικασίες,ότι το ΓΕΕΘΑ "κάτι παραπάνω ξέρει και προετοιμάζεται". Το βέβαιο πάντως είναι ότι όλες αυτές οι ασκήσεις αλλά και η προβολή τους λειτουργούν ευεργετικά στο ηθικό των στελεχών και του πρπσωπικού,αυτή τη πάρα πολύ δύσκολη οικονομικά και ψυχολογικά περίοδο. Και ίσως αυτό να είναι και το μεγαλύτερο κέρδος των ασκήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ξαφνική άσκηση στο Αιγαίο με σενάριο από τα Ίμια!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ