Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίγυπτος:οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι λένε ότι κέρδισαν τις εκλογές,οι αντίπαλοι το αμφισβητούν

18.06.2012 | 09:04
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο υποψήφιός της Μοχάμεντ Μόρσυ, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο, τις πρώτες μετά από την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ το Φεβρουάριο του 2011.
Ο Μόρσυ εξασφάλισε ποσοστό 52,5%, σύμφωνα με την καταμέτρηση του 98% των ψήφων.
 
Το στρατόπεδο του υποψηφίου Αχμαντ Σαφίκ απέρριψε σήμερα τη νίκη που διεκδικεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα στις πρώτες προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Αίγυπτο μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
"Απορρίπτουμε πλήρως τη νίκη αυτή", δήλωσε στον Τύπο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Σαφίκ, ο Μαχμούντ Μπαρακέχ.
"Μας προκαλεί κατάπληξη η περίεργη συμπεριφορά που έρχεται να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών", πρόσθεσε τονίζοντας ότι το στρατόπεδο του Σαφίκ διαθέτει στοιχεία που δείχνουν τον τελευταίο πρωθυπουργό του Μουμπάρακ να επικρατεί στην καταμέτρηση των ψήφων του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο.
Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι είχαν ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ότι ο υποψήφιός τους Μοχάμεντ Μόρσι νίκησε στις προεδρικές εκλογές. "Ο γιατρός Μοχάμεντ Μόρσι είναι ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας που εκλέγεται από το λαό", δήλωσε στον λογαριασμό του στο Twitter το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, η πολιτική πτέρυγα των Αδελφών Μουσουλμάνων, των οποίων ηγείται ο Μόρσι. Ο διευθυντής της προεκλογικής του εκστρατείας Αχμαντ Αμπντελατί δήλωσε στον Τύπο, ότι ο Μόρσι έλαβε το 52,5% των ψήφων έναντι 47,5% για τον Σαφίκ.
Οι δύο υποψήφιοι είχαν καταλάβει τις δύο πρώτες θέσεις στον πρώτο γύρο των εκλογών, στις 23 και 24 Μαΐου. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ