Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανησυχία Μεβντιέτεβ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας

09.11.2010 | 21:33
 Ο Ρώσος πρόεδρος, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ ζήτησε εγρήγορση για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται παραμονή της επίσκεψής του στη Νότια Κορέα.

    Ο Μεντβέντεφ δήλωσε στα νοτιοκορεατικά Μέσα Ενημέρωσης ότι το πρόγραμμα της Πιονγιανγκ "συνιστά συστημική πρόκληση στο διεθνές καθεστώς για τη μη διαδοση των πυρηνικών" και πρόσθεσε ότι ανησυχεί για τις πυρηνικές δραστηριότητες κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

    "Φυσικά μας κινητοποιεί το γεγονός ότι οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Βόρειας Κορέας προκαλούν στρατιωτική και πολιτική ένταση στη Βορειοανατολική Ασία, πολύ κοντά στα ανατολικά σύνορα της Ρωσίας", ανέφερε ο Μεντβέντεφ στη συνέντευξή του, επισημαίνοντας επίσης ότι "το πεδίο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας βρίσκεται λίγο πάνω από τα 100 χιλιόμετρα από το έδαφός μας".

    Οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Βόρειας Κορέας αναμένεται ότι θα συζητηθούν στη συνάντηση του Μεντβέντεφ με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Λι Μιουνγκ-μπακ και με τους ηγέτες που θα πάρουν μέρος στη σύνοδο του G20, μεταξύ των οποίων οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας, Μπάρακ Ομπάμα και Χου Ζιντάο.

    Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε εξάλλου ότι η αντιπαράθεση θα πρέπει να επιλυθεί με διπλωματικό τρόπο.
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ