Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανησυχίες απο Ισραήλ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

21.06.2012 | 10:07

   

Το Ισραήλ αντέδρασε σχετικά με την έλλειψη προόδου στις συζητήσεις που γίνονται με στόχο τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, απαιτώντας από τη Δύση να επιβάλλει σκληρές οικονομικές κυρώσεις στην Τεχεράνη.

 Σε συζητήσεις που διεξήχθησαν αυτή την εβδομάδα στη Μόσχα μεταξύ έξι παγκοσμίων δυνάμεων και του Ιράν, δεν επιτεύχθη οποιαδήποτε σημαντική πρόοδος, ενώ δεν ορίστηκε νέα ημερομηνία για περαιτέρω πολιτικές διαπραγματεύσεις. 

"Έχει έρθει η στιγμή για τις ΗΠΑ και τις Δυτικές δυνάμεις να επιβάλουν πιο αυστηρές κυρώσεις στο εμπάργκο πετρελαίου και τους οικονομικούς τομείς, ώστε να σταματήσει η ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν", ανέφερε σε γραπτή του δήλωση προς την υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ο αντιπρόεδρος του κεντρώου κόμματος του Ισραήλ, Σαούλ Μοφάζ.

 Κι ενώ οι Δυτικές δυνάμεις υποπτεύονται ότι το Ιράν προσπαθεί να αναπτύξει τις δυνατότητες ώστε να κατασκευάσει μια ατομική βόμβα, το Ιράν υποστηρίζει ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα προορίζεται για την παραγωγή ενέργειας και μόνο.

 Οι ανησυχίες του δυτικού κόσμου ότι το Ισραήλ, που θεωρεί το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ως υπαρκτή απειλή, μπορεί να καταφύγει στη βία, έχουν ενισχύσει τις προσπάθειες για περαιτέρω συζητήσεις με την Τεχεράνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
"Πολεμικός συναγερμός" στην Αν.Μεσόγειο!Ρωσία-Κίνα-Ιράν-Ισραήλ σε στρατιωτικό παροξυσμό
"Σκέπασε" τη Κύπρο μέσα στη νύχτα η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.Ποια ήταν η αιτία
Τα καλλυντικά συγκινούν όλες τις γυναίκες!Ακόμη και τις "στρατιωτίνες" του Ισραήλ.Βίντεο


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ