Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιδρούν μέσω ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ στη πώληση γαλλικών πλοίων στη Ρωσία!

18.06.2011 | 06:24
Η πώληση στη Ρωσία δύο πολεμικών πλοίων Mistral που κατασκευάζονται στη Γαλλία, η παραγγελία των οποίων υπεγράφη χθες, Παρασκευή, συνιστά απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια και αυτήν των συμμάχων της Ουάσινγκτον, δήλωσε η αμερικανίδα βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Ιλεάνα Ρος-Λέχτινεν.

   

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων χαρακτήρισε "βαθειά ενοχλητικό το γεγονός ότι η Γαλλία, μια σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, αποφάσισε να αγνοήσει τον προφανή κίνδυνο της πώλησης σύνθετων πολεμικών πλοίων στη Ρωσία, την ώρα που η Μόσχα υιοθετεί μια στάση όλο και πιο εχθρική απέναντι στις ΗΠΑ, στους γείτονές της και την ίδια την Ευρώπη".

   

Η Ρος-Λέχτινεν σημείωσε επίσης ότι "πολλοί σύμμαχοί μας στην περιοχή, όπως η Γεωργία και οι χώρες της Βαλτικής έχουν υποστεί επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, μια σημαντική οικονομική πίεση και ακόμη και μια ρωσική εισβολή".

   

Η βουλευτής χαρακτήρισε επίσης το βήμα αυτό της Γαλλίας "βαθύ σφάλμα" που διαπράχθηκε μόνον "προς το όφελος ή την ψευδαίσθηση μιας συνεργασίας που δεν θα υλοποιηθεί ποτέ".

   

Η ίδια προσέθεσε ότι η πώληση σύνθετων όπλων στη Ρωσία προκαλεί ανησυχία λόγω της συνεργασίας της Μόσχας στον στρατιωτικό τομέα στο παρελθόν με καθεστώτα όπως το Ιράν και η Συρία.

   

Τέλος κάλεσε την κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να ζητήσει "σθεναρά" από τους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ να σταματήσουν να πωλούν όπλα στη Ρωσία.

   

Το Παρίσι και η Μόσχα υπέγραψαν σήμερα την πώληση δύο γαλλικών πολεμικών πλοίων Mistral στη Ρωσία για περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ολοκληρώνοντας τις διαπραγματεύσεις που γίνονταν εδώ και μήνες για την πώληση αυτή.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ