Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απέκρουσαν επίθεση των δυνάμεων Καντάφι ,οι αντικαθεστωτικοί.

05.03.2011 | 12:21
Λίβυοι αντικαθεστωτικοί απέκρουσαν την επίθεση των πιστών δυνάμεων στον Μουάμαρ Καντάφι στη δυτική πόλη Ζαουΐγια, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

   

«Εισήλθαν στη Ζαουΐγια στις έξι το πρωΐ σήμερα με ισχυρές δυνάμεις, εκατοντάδες στρατιώτες και με άρματα μάχης. Ο λαός μας αντιστάθηκε. Κερδίσαμε προς το παρόν και οι πολίτες συγκεντρώνονται στην πλατεία», τόνισε οΓιουσέφ Σάγκαν, εκπρόσωπος των δυνάμεων των εξεγερμένων στη Ζαουΐγια.


Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 21 είναι οι τραυματίες από τις μάχες στην στρατηγικής σημασίας πετρελαιοπαραγωγό πόλη Ρας Λάνουφ, την οποία ισχυρίζονται πως έχουν καταλάβει οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις που μάχονται για την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές στην πόλη Αζμπαντίγια.

   

Παράλληλα, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα νοσοκομειακές πηγές τουλάχιστον 27 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και δεκάδες άλλοι τραυματίσθηκαν χθες βράδυ από δύο εκρήξεις, οι οποίες σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στη Βεγγάζη, προπύργιο της εξέγερσης στην ανατολική Λιβύη.

   

"Έχουμε οκτώ νεκρούς από την έκρηξη στη στρατιωτική βάση της Ράζμα, καθώς και 20 τραυματίες", τόνισε ο Δρ Ιμάντ Ταλάχμα.

   

Ιατρικές πηγές στα άλλα δύο κύρια νοσοκομεία της πόλης είχαν κάνει λόγο προηγουμένως για 19 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες από τη διπλή έκρηξη, από άγνωστη αιτία, που προκλήθηκε στις 18.30, ώρα Ελλάδος, χθες.

   

"Ακόμη δε γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν επρόκειτο για δολιοφθορά, ή για μία αεροπορική επιδρομή, όμως κανείς δεν είδε κάποιο αεροσκάφος", τόνισε ο σήμερα ο Μουστάφα Γεριάνι, εκπρόσωπος του Ανεξάρτητου Εθνικού Συμβουλίου, που έχει συσταθεί από τους εξεγερμένους στα ανατολικά της χώρας.

   

"Εκτιμούμε στους 40 τον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονταν στο εσωτερικό της εκείνη τη στιγμή", πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας πως είναι δυνατόν ο απολογισμός των θυμάτων να αυξηθεί.


Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο των αντικαθεστωτικών

Το «Εθνικό Συμβούλιο» που έχουν συστήσει οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις στη Λιβύη για να ανατρέψουν το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι και να προλειάνει την πολιτική μετάβαση πρόκειται να έχει την πρώτη του επίσημη συνεδρίαση σήμερα σε μυστική τοποθεσία, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός του.

   

«Η πρώτη επίσημη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου ξεκινά σήμερα», τόνισε ο εκπρόσωπος Μουστάφα Γεριάνι, δίχως να διευκρινίζει τον τόπο και την ώρα.

   

«Είναι θέμα ασφαλείας. Ο άλλος ο τύπος (ο Καντάφι, δηλ.) συνεχίζει να δολοφονεί τον κόσμο», εξήγησε ο ίδιος.

   

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μουστάφα Αμπντελτζάλιλ, μία από τις πρώτες σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες που έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους με το καθεστώς από τις πρώτες ημέρες της εξέγερσης, ορίσθηκε να προεδρεύει του Συμβουλίου, που αριθμεί 30 μέλη και συστάθηκε την περασμένη Τρίτη.

   

Η αντιπολίτευση, που ελέγχει τις πλούσιες σε πετρέλαιο ανατολικές περιοχές, ανακοίνωσε τη σύσταση τοπικών συμβουλίων στις «απελευθερωμένες» περιοχές και ένα «Εθνικό Συμβούλιο» που θα λειτουργεί δίκην μεταβατικής κυβέρνησης έως τη διοργάνωση ελεύθερων εκλογών.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ