Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απελάσεις λαθρομεταναστών στο Ισραήλ

13.06.2012 | 21:17
Οι ισραηλινές αρχές συνέλαβαν πάνω από 270 αφρικανούς μετανάστες οι οποίοι πρόκειται να απελαθούν από τη χώρα, δήλωσε η Σαμπίν Χαντάντ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (PIBA) σήμερα, τρίτη ημέρα διεξαγωγής μιας επιχείρησης-σκούπας.
   Η Χαντάντ, σε δηλώσεις της στο Γερμανικό Πρακτορείο, επισήμανε ότι 300 πολίτες του Νότιου Σουδάν συμφώνησαν να εγκαταλείψουν οικειοθελώς τη χώρα, ενώ αποκάλυψε ότι οι απελάσεις θα αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα.
   Η επιχείρηση κράτησης και απέλασης των μεταναστών, την οποία οι ισραηλινές αρχές ονόμασαν «Επιχείρηση Επιστροφή στο Σπίτι», άρχισε μετά την απόφαση περιφερειακού δικαστηρίου της Ιερουσαλήμ που απέρριψε το αίτημα οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων για απαγόρευση της απέλασης των μεταναστών από το Νότιο Σουδάν. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν διατρέχουν πλέον κίνδυνο στη χώρα τους.
   Οι ισραηλινές αρχές εκτιμούν ότι τουλάχιστον 60.000 αφρικανοί μετανάστες ζουν στο Ισραήλ χωρίς άδεια παραμονής ή εργασίας. Πολλοί από αυτούς καταλήγουν στις φτωχές γειτονιές του Τελ Αβίβ, και έχουν καταγραφεί εντάσεις καθώς ορισμένοι κάτοικοι θέτουν θέματα ασφάλειας, υγείας και στέγασης.
   Μια συγκέντρωση εναντίον της μαζικής έλευσης μεταναστών στο νότιο Τελ Αβίβ στα τέλη Μαΐου, πήρε βίαιες διαστάσεις όταν ορισμένοι από τους διαδηλωτές επιτέθηκαν σε έναν 28χρονο άντρα από την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ στη συνέχεια συγκρούστηκαν με την αστυνομία προκαλώντας υλικές ζημιές.
   Ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ρον Χουλντάι καταδίκασε τα βίαια επεισόδια και απαίτησε από την κυβέρνηση να υιοθετήσει μία σαφή πολιτική προκειμένου για τα ζητήματα της παράνομης μετανάστευσης. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ