Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Αποστολή" στο ΚΕΤΘ

13.04.2012 | 00:16

Το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων Αυλώνας επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της φιλανθρωπικής εταιρίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.
Τον Μητροπολίτη και τον κ. Δήμτσα υποδέχθηκε ο Διοικητής του ΚΕΤΘ Ταξίαρχος κ. Βασίλειος Δεγμετζόγλου ο οποίος τους ευχαρίστησε για την σημερινή επίσκεψη εν΄ όψει της εορτής του Πάσχα και τους ενημέρωσε για τις λειτουργίες και το πρόγραμμα εκπαίδευσης του στρατοπέδου.
Ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας με τον Κωνσταντίνο Δήμτσα μίλησαν σε 300 στρατεύσιμους του Κέντρου, τους ευχήθηκαν για τις Άγιες Ημέρες μοιράζοντας δώρα αγάπης που επιμελήθηκε η «Αποστολή».

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, αναφέρθηκε στο μήνυμα των ημερών, υπογραμμίζοντας, ότι το Πάσχα, είναι ένα κάλεσμα εξόδου απ΄ αυτό που είμαστε και εσωτερικής αλλαγής και ένα μήνυμα διάβασης από τον θάνατο στη ζωή.

Ο κ. Δήμτσας τόνισε: «βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί γνωρίζουμε τι σημαίνει να υπηρετεί κανείς την πατρίδα του. Τέτοιες ημέρες, νοσταλγείς τη θαλπωρή του σπιτιού, της οικογένειας και της παρουσίας των αγαπημένων σου φίλων, ωστόσο είμαστε περήφανοι γιατί εσείς είστε εκείνοι που στερείστε για εμάς, που φυλάτε σκοπιά για την δική μας ασφάλεια, που κρατάτε υψηλά το φρόνημα και την πίστη στα ιδανικά. Η παρουσία μας εδώ αυτές τις Άγιες Ημέρες με εντολή του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, έχει σκοπό να τονώσει το ηθικό σας, να προσφέρουμε δίνοντας τις ευχές μας δώρα αγάπης, δημιουργώντας μια εορταστική ατμόσφαιρα, μια μικρή ανάπαυλα στις καθημερινές υποχρεώσεις σας. Όλοι είμαστε στρατιώτες, όπως εσείς, υπηρετούμε στόχους και προτεραιότητες της ζωής, ίσως αργότερα όταν θα είστε πολίτες θα διαπιστώσετε ότι η τελευταία μικρή παράταση πριν την επαγγελματική σας σταδιοδρομία είναι αυτή ακριβώς εδώ, σ΄αυτή τη μικρή κοινωνία που καλείστε να συνυπάρξετε με πειθαρχία και σεβασμό. Να σας ευχηθώ τον καθένα ξεχωριστά, υγεία, ανάσταση προσδοκιών, καλή θητεία και σύντομα να βρεθείτε εκεί που επιθυμείτε».

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ