Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχισε στα κατεχόμενα υποβολή προσφορών για νέο αεροδρόμιο

25.05.2012 | 13:10
Ανοιξε σήμερα στα κατεχόμενα η υποβολή προσφορών για την ανέγερση νέου αεροδρομίου, πλησίον του υφιστάμενου παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου.

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η υποβολή των προσφορών θα διαρκέσει 90 ημέρες και θα ολοκληρωθεί το πρωί της 27ης Αυγούστου.

Η εγγύηση αναφέρεται, ορίστηκε στο 1 εκ δολλάρια για ένα χρόνο και η αίτηση έχει δημοσιευθεί εκτός από την ''επίσημη εφημερίδας' στην ιστοσελίδα www.kktcihale.net.

Οπως αναφέρεται στα τ/κ δημοσιεύματα, το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου χτίστηκε το 1977 και από τότε ανακαινίσθηκε αρκετές φορές, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα ιδιωτικοποιηθεί μετά τον ''νόμο περί ιδιωτικοποιήσεων'' που ενέκρινε πρόσφατα η λεγόμενη βουλή.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη χθες ο «πρωθυπουργός», Ιρσέν Κουτσιούκ είπε ότι η εταιρεία που θα κερδίσει την προσφορά θα έχει τα δικαιώματα διαχείρισης του αεροδρομίου για περίοδο 25 ετών, θα παραχωρεί το λιγότερο ποσοστό 10% επί των κερδών στο ψευδοκράτος και πως το παράνομο αεροδρόμιο θα συνεχίσει κανονικά την παροχή υπηρεσιών, ενόσω θα πραγματοποιούνται οι νέες επενδύσεις που αναμένεται να αποπερατωθούν σε 4 χρόνια.

Ο «υπουργός μεταφορών και συγκοινωνιών» του ψευδοκράτους Ερσάν Σανέρ ανέφερε στην ίδια διάσκεψη ότι το νέο νέο κτίριο επιβατών θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί περίπου 5 εκ. επιβάτες, θα έχει νέους χώρους στάθμευσης, νέο κτίριο για εμπορεύματα και νέο δίαυλο που θα διαθέτει το σύστημα προσγείωσης ILS, του οποίου η εφαρμογή θα αρχίσει τον προσεχή Ιούνιο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ