Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύριο αναλαμβάνει το ΝΑΤΟ τις επιχειρήσεις στη Λιβύη,ανακοίνωσε ο Ομπάμα.

29.03.2011 | 08:21
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε τη Δευτέρα, ότι η αιτία που ανεκόπη η προέλαση των στρατευμάτων του Μουαμάρ Καντάφι, ήταν η στρατιωτική δράση που ανέπτυξαν οι συμμαχικές δυνάμεις.

   

" Καταφέραμε καίριο πλήγμα στο σύστημα της αεράμυνάς του και έτσι δημιουργήθηκαν οι συνθήκες που επιτρέπουν την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα. Καταστρέψαμε άρματα μάχης και στρατιωτικά μέσα, που είχαν καταλάβει πόλεις αλλά και εγκαταστάσεις, ενώ διακόψαμε την επικοινωνία με τις περισσότερες από τις πηγές ανεφοδιασμού των δυνάμεων του καθεστώτος", τόνισε ο Ομπάμα και συνέχισε λέγοντας ότι " Μπορώ πλέον σήμερα να ανακοινώσω ότι σταματήσαμε την ολέθρια προέλαση των δυνάμεων του Καντάφι ".

   


Παράλληλα στις δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος, διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τον υποστηρικτικό ρόλο προς τις συμμαχικές δυνάμεις, με συλλογή και παροχή πληροφοριών, ανεφοδιασμό υλικών, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, αλλά και την παρεμπόδιση των επικοινωνιών των κυβερνητικών δυνάμεων.

   


Τέλος ο Μπάρακ Ομπάμα ανακοίνωσε οριστικά, ότι η μεταβίβαση της διοίκησης των επιχειρήσεων από τις ΗΠΑ στη στρατιωτική ηγεσία του ΝΑΤΟ, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

   Οι αντικαθεστωτικοί που μάχονται το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη, δεν είναι αρκετά ισχυροί και η πρόοδος, που έχουν σημειώσει στα μέτωπα των συγκρούσεων τις τελευταίες ημέρες δεν είναι αξιόλογη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αμερικανού Αντιναυάρχου, Μπιλ Γκόρτνεϊ, που κοινοποίησε τη Δευτέρα.

   


Ο Μπιλ Γκόρτνεϊ, που διευθύνει το Μικτό Εκστρατευτικό Σώμα των ΗΠΑ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενισχύουν απευθείας τις δυνάμεις των εξεγερμένων κατά του καθεστώτος, αλλά ότι οι αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας έχουν καταφέρει σημαντικά στρατιωτικά πλήγματα στο στρατό του Καντάφι.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ