Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτομόλησαν 31 βορειοκορεάτες.

07.02.2011 | 15:37
Τριάντα ένας βορειοκορεάτες πέρασαν την μεθόριο στην Κίτρινη Θάλασσα με ένα αλιευτικό κι έφθασαν στο έδαφος της Νότιας Κορέας, επιχειρώντας πιθανώς να αποσκιρτήσουν, μετέδωσαν νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ.

Οι βορειοκορεάτες, 11 άνδρες και 20 γυναίκες, έφθασαν το Σάββατο στη νήσο Γιονγκπιόνγκ με αλιευτικό το οποίο ρυμουλκήθηκε στο δυτικό λιμάνι Ίντσον, δήλωσε κυβερνητική πηγή στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap.
 
Η εφημερίδα Dong-A Ilbo δημοσίευσε παρόμοιες πληροφορίες.
 
Αξιωματούχοι του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών ανακρίνουν τους βορειοκορεάτες σχετικά με το πώς πέρασαν την θαλάσσια μεθόριο, σύμφωνα με μια πηγή, που πρόσθεσε ότι οι βορειοκορεάτες είναι μια ομάδα εργαζόμενων και όχι μέλη της ίδιας οικογένειας.
 
Αξιωματούχος του νοτιοκορεάτικου στρατού είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι βορειοκορεάτες να έφθασαν στο νησί διότι το σκάφος τους παρασύρθηκε από ρεύματα.
 
Στην περιοχή επικρατεί ένταση μετά το βομβαρδισμό του Γιονγκπιόνγκ από το βορειοκορεάτικο πυροβολικό που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο δύο νοτιοκορεάτες άμαχοι και δύο πεζοναύτες.
 
Στη Νότια Κορέα μετά την εκεχειρία που έθεσε τέλος στην ένοπλη σύρραξη με τη Βόρεια (1950-53) έχουν προσφύγει περίπου 20.000 βορειοκορεάτες, οι οποίοι έφθασαν στο νότο κυρίως μέσω Κίνας.
 

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ