Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Βενιζέλο,εξηγήσου".Στην αντεπίθεση οι απόστρατοι απαιτούν συνάντηση και ενημέρωση.

16.03.2011 | 12:22

"Μέτωπο" κατά της ηγεσίας του ΥΕΘΑ και των σχεδίων της για τα Μετοχικά Ταμεία -και όχι μόνο- συγκρότησαν εν ενεργεία και απόστρατοι. Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας , πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη αντιπροσώπων των φορέων εκπροσώπησης μετόχων και μερισματούχων και των τριών Μετοχικών Ταμείων, όλων των κλάδων των Ε.Δ. και των Σ.Α. με σκοπό την διαμόρφωση κοινών θέσεων για την πορεία των Μετοχικών Ταμείων των Ε.Δ.

Στην σύσκεψη παρέστησαν εκπρόσωποι των ακολούθων φορέων: ΣΥΣΜΕΔ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΕΠΛΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΛΣ, ΕΣΜΑ, ΚΕΘΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΣΣΥ, ΣΑΑΥΣ, ΣΑ/ΣΤΥΑ, ΠΜ/ΣΑΣΥ ΠΝ, ΣΑΣΥΔΑ, ΣΑΣΜΥΝ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΑΞΗΣ ΣΣΕ 1976, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΣΕ 1977 και ΑΝΕΑΕΔ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε:

"Κατά την συζήτηση καθομολογήθηκε η υποτίμηση και απαξίωση που αισθανόμαστε όλοι εμείς οι μέτοχοι και μερισματούχοι των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκ του γεγονότος ότι συζητούνται ή και δρομολογούνται εξελίξεις που αφορούν τα έννομα συμφέροντα και θιγόμενα δικαιώματά μας, ερήμην μας.
Πέραν αυτού, είναι προφανή τα παρακάτω:
i. Η όποια αλλαγή του καθεστώτος ή της υπαγωγής των Μετοχικών μας Ταμείων, σε συνδυασμό με την εις βάρος μας ανατροπή της μετοχικής – μερισματικής σχέσης μας με αυτά, θίγει τα έννομα συμφέροντά μας.
ii. Η επιχειρούμενη αλλαγή καθεστώτος των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και ιδίως του ΝΙΜΤΣ θίγει τα έννομα συμφέροντα μας τα οποία θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσον.
Αποφασίσαμε ομόφωνα:
i. Να συντάξουμε επιστολή προς τον κ. ΥΕΘΑ καταγράφοντας όλα τα παραπάνω και ζητώντας άμεσα συνάντηση, προκειμένου να μας ενημερώσει επισήμως για τις προθέσεις του, αναφορικά με τα σχέδια εξυγίανσης και την επίλυση του προβλήματος της βιωσιμότητας των Μετοχικών μας Ταμείων, αρχής γενομένης από το Μ.Τ.Σ., του οποίου οι μέτοχοι βιώνουν ήδη επί μακρόν τις συνέπειες των διαχρονικών σφαλμάτων της Πολιτείας και να του παρουσιάσουμε τις απόψεις μας επί του συγκεκριμένου θέματος.
ii. Τη σύσταση ομάδας εργασίας προκειμένου να επεξεργασθεί και να μορφοποιήσει τις κοινές θέσεις – προτάσεις όλων των φορέων.
ΣΥΣΜΕΔ Αν. Τσουκαράκης Ταγματάρχης (ΣΔΓ) Πρόεδρος ΔΣ
ΠΟΕΠΛΣ Γ. Δριβάκος Υποπλοίαρχος ΛΣ Πρόεδρος ΔΣ
ΕΣΜΑ Γ. Παπακωνσταντίνου Υποπτέραρχος ε.α. Αντιπρόεδρος ΔΣ
ΠΟΑΞΙΑ Α. Βέλλιος Υπαστυνόμος
ΕΑΑΝ Σ. Περβαινάς Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Πρόεδρος ΔΣ
ΚΕΘΑ Ι. Ντουνιαδάκης Υποναύαρχος Π.Ν. ε.α.
ΠΟΑΣΥ Α. Ζαχαριουδάκης Αντιπρόεδρος ΙΝΑΜΕΤΕ
ΕΑΑΛΣ Γ. Καλαρώνης Υποναύαρχος ΛΣ ε.α. Πρόεδρος ΔΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΣΣΥ Δ. Τρέσσος Σμήναρχος Π.Α. ε.α. Πρόεδρος Συντονιστικού
2
ΣΑΑΥΣ Κ. Λίγκας Συνταγματάρχης ε.α. Πρόεδρος ΔΣ
ΣΑΣΥΔΑ Ευ. Μαντής Ταξίαρχος Π.Α. ε.α. Πρόεδρος ΔΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΣΕ 1977 Χ. Μεντεσίδης Αντιστράτηγος ΣΞ ε.α.
ΣΑ/ΣΤΥΑ Α. Ανδρικόπουλος Σμήναρχος Π.Α. ε.α. Κοσμήτορας
ΣΑΣΜΥΝ Ελ. Σφακτός Επικελευστής ΠΝ ε.α Πρόεδρος ΔΣ
ΑΝΕΑΕΔ Ε. Σαρτζετάκης Αντιπλοίαρχος Π.Ν. ε.α. Πρόεδρος ΔΣ
ΠΜ/ΣΑΣΥ ΠΝ Ν. Βασιλείου Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν. ε.α. Πρόεδρος ΔΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΑΞΗΣ ΣΣΕ 1976 Ι. Μπαλτζώης Αντιστράτηγος ΣΞ ε.α." 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ