Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βενιζέλος:Πως από το "δεν συμμετέχω" ,πάει για αντιπρόεδρος!

16.06.2011 | 23:44
Το μυστήριο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την θέση του στο νέο κυβερνητικό σχήμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον!

Χθες όλη την ημέρα από το περιβάλλον του κ.Βενιζέλου μεταδιδόταν κλίμα άρνησης για τη συμμετοχή του στη κυβέρνηση. Πληροφορίες δημοσιεύτηκαν σε πάρα πολλά ΜΜΕ γι΄ αυτή του τη στάση η οποία είχε λογική επιχειρηματολογία:

•η εκτίμηση ότι η νέα κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει ζωή περισσότερη των δύο ή τριών μηνών ήταν αρκετή για να κρατήσει τον Ε.Βενιζέλο μακρυά από αυτή τη βραχύβια μεν αλλά με μεγάλο πολιτικό κόστος κυβέρνηση.

Όσο η ώρα περνούσε και οι παραιτήσεις βουλευτών άρχισαν να πέφτουν βροχή, ο κ.Βενιζέλος “στοχοποιήθηκε” από το περιβάλλον του πρωθυπουργού ως ο υποκινητής της διαφαινόμενης ανταρσίας. Λίγο πριν το θερμόμετρο της έντασης μεταξύ Παπανδρέου-Βενιζέλου ανέβει επικίνδυνα, κανονίστηκε συνάντησή τους στη Βουλή ,πριν αρχίσει η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Τι ειπώθηκε σ΄ αυτή τη τη συνάντηση δεν έχει γίνει γνωστό. Φαίνεται όμως ότι με κάποιο τρόπο ο κ.Βενιζέλος όχι απλά πείστηκε να αναλάβει υπουργικό χαρτοφυλάκιο ,όπως για παράδειγμα το ΥΠΕΞ,αλλά να μπει για τα καλά …στη φωτιά,αναλαμβάνοντας θέση αντιπροέδρου με αρμοδιότητες στην οικονομική πολιτική.

Γιατί ο Βενιζέλος δέχτηκε να μπει στο ναρκοπέδιο των οικονομικών,προκαλώντας έκπληξη ακόμη και σε στενούς του συνεργάτες; Ερμηνείες που έχουν να κάνουν με το πληθωρικό του χαρακτήρα του και την υπέρμετρη αυτοπεποίθησή του, δεν μπορούν να εξηγήσουν την απόφασή του. Ίσως να μας εξηγήσει κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στις τελετές παραλαβής,παράδοσης .
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ