Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βενιζέλος για μισθούς:"Το υπουργείο Οικονομικών αποφασίζει".

13.01.2011 | 05:37
«Ότι πει το Σύνταγμα», λέει ο Χολαργός για τους μισθούς των στρατιωτικών. Που σημαίνει ότι πει το υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος για δεύτερη φορά άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τους μισθούς των στρατιωτικών.Απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή ο κ.Βενιζέλος είπε:
“Όσον αφορά στους μισθούς και τα επιδόματα των στελεχών του ΥΠΕΘΑ, αυτά ακολουθούν την εφαρμοζόμενη μισθολογική πολιτική όπως αυτή εκφράζεται κάθε φορά από το Υπουργείο Οικονομικών”.

Η ερώτηση αφορούσε στα κονδύλια   μισθοδοσίας   του ΥΕΘΑ,τα ο οποία όπως είχε αποκαλύψει το Onalert είναι σημαντικά μειωμένα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι “η μείωση που παρατηρείται στην κατηγορία των αποδοχών οφείλεται κυρίως:
(α) Στις αποχωρήσεις – συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού του ΥΕΘΑ.
(β) Στη σταδιακή μείωση των επιδομάτων στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού κατά 20% συνολικά, σε εκτέλεση εγκυκλίων – οδηγιών του Υπ. Οικονομικών στο πλαίσιο της σχετικής οριζόντιας νομοθεσίας.
(γ) Στην περικοπή επιδομάτων εορτών και αδείας ορισμένων μισθοδοτούμενων, σε εκτέλεση των ως άνω εγκυκλίων – οδηγιών του Υπ. Οικονομικών.
(δ) Στον περιορισμό του υπηρετούντος προσωπικού σε θέσεις εξωτερικού”.
Ο κ.Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι έγιναν σημαντικές περικοπές στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και της ατέλειας στις υπηρεσιακές μετακινήσεις, “σημειώνεται όμως ότι στο πλαίσιο των περικοπών πιστώσεων του λειτουργικού προϋπολογισμού, οι εν λόγω τομείς –της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας– αποτέλεσαν σημαντικές παραμέτρους και προς τούτο δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα κατά τη σχεδίαση του προϋπολογισμού από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να μην προκληθεί κανενός είδους πρόβλημα στην υγειονομική περίθαλψη του προσωπικού”.Οι στρατιωτικοί βέβαια εκτιμούν ότι ήδη έχουν αρχίσει να προκαλούνται προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε ότι “η Π.Α. λαμβάνει πάντοτε τα απαραίτητα μέτρα για τη συνεχή επιτήρηση του εναέριου χώρου, την αναγνώριση των ιχνών που εισέρχονται στο FIR Αθηνών χωρίς Σχέδιο Πτήσεως και την αναχαίτιση αυτών που παραβιάζουν το εύρος των 10 ΝΜ. Η κατεύθυνσή μας είναι να επιτυγχάνεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα χωρίς σπατάλες και με πλήρη εκλογίκευση των δαπανών”.
Έτσι εξηγούνται οι μόλις 14 εμπλοκές ολόκληρο το 2010 στο Αιγαίο; Όχι δεν πρόκειται μόνο γι΄ αυτό.


ΤΟ ONALERT ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ