Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βίτσας: Δεν ευσταθεί η λογική ότι οδηγούμαστε σε ακυβερνησία με το νέο εκλογικό νόμο

06.07.2016 | 12:23
Δεν συμφωνεί με τη λογική ότι θα οδηγηθούμε σε ακυβερνησία λόγω του νέου εκλογικού νόμου ο  αναπληρωτής υπουργός 'Αμυνας  Δημήτρης Βίτσας. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: 


«Είναι έωλη η λογική ότι οδηγούμαστε σε ακυβερνησία, με τον νέο εκλογικό νόμο. (...)Το δημόσιο πρέπει να λειτουργεί στα βασικά του, ανεξάρτητα από τις κυβερνητικές αλλαγές...» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως με τον νέο εκλογικό νόμο αναδιατάσσεται το πολιτικό σύστημα, δεν δημιουργούνται καταστάσεις ακυβερνησίας, δημιουργούνται συνασπισμοί και παρατάξεις ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος με σαφές πρόγραμμα, που δίνουν έτσι στον πολίτη τη δυνατότητα να παρέμβει στο εκλογικό σύστημα.

«Το γεγονός ότι αφαιρείται το μπόνους από το πρώτο κόμμα, δηλαδή οι χαμένες έδρες των υπόλοιπων κομμάτων είναι θετικό» σημείωσε και πρόσθεσε: «Θύμωσε ο ένας γιατί δεν το κάναμε χθες ή δεν το κάναμε αύριο; το κάνουμε τώρα. Έπρεπε να το κάνουμε μακριά από εκλογική περίοδο».

Για την ψήφο στα 17 έτη, υπογράμμισε ότι σε αρκετές χώρες υπάρχει δυνατότητα ψήφου και στα 16, και ότι «η νέα γενιά έχει όλο το μέλλον μπροστά της και πρέπει να εκπαιδεύεται από το πολιτικό σύστημα και να εκπαιδεύει το πολιτικό σύστημα», για να συμπληρώσει πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει συστήσει ψήφο στα 16 έτη.  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ