Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21.03.2012 | 21:05

Δεκαήμερο "ερευνών" για το Πίρι Ρέϊς στο Αιγαίο,που προβληματίζει

Μέχρι τις 29 Μαρτίου θα κάνει "έρευνες" το Πίρι Ρέϊς
Μέχρι τις 29 Μαρτίου έχουν προγραμματίσει να κάνουν “έρευνες” στο Αιγαίο, οι Τούρκοι με το Πίρι Ρέϊς!


Σύμφωνα με τη NAVTEX που είχαν εκδώσει το Πίρι Ρέϊς θα κάνει “ωκεανογραφικές έρευνες” από τις “19 έως τις 29 Μαρτίου”,χωρίς να καθορίζει καν τις περιοχές που θα κινηθεί. Αναφέρει απλώς η τουρκική NAVTEX ,ότι θα οι έρευνες θα γίνουν σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Ως γνωστόν το τι θεωρεί η Άγκυρα “ως τουρκικά χωρικά ύδατα” στο Αιγαίο έχει πάντα μια δόη παραλογιμού.

Το Πίρι Ρέϊς απέπλευσε από τη Σμύρνη,έπλευσε μέχρι την Ίμβρο και το μεσημέρι εισήλθε σε κομμάτι ελληνικής υφαλοκρηπίδας,μετατρέποντας την παρακολούθησή του σε κατάσταση “κόκκινου συναγερμού” για τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών.

Σκάφος του Λιμενικού Σώματος πλέει δίπλα στο Πίρι Ρέϊς,το οποίο μέχρι στιγμής δεν συνοδεύεται από κάποιο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής ή του τουρκικού στόλου.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η Άγκυρα επαναλαμβάνει το “παρόν” που δίνει στο Αιγαίο και την νοτιοανατολική Μεσόγειο,κάθε φορά που φουντώνει η συζήτηση για το καθορισμό ΑΟΖ και για έρευνες φυσικού αερίου και πετρελαίου σ΄ αυτές τις περιοχές.

Από το υπουργείο Άμυνας μεταδίδεται κλίμα ψυχραιμίας.Το οποίο όμως για να διατηρηθεί δεν αρκεί μόνο η ψυχραιμία των Αθηνών.

 

ΣΧΟΛΙΑ