Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Δεν συμμετέχουν όλοι στα βάρη της κρίσης",ομολογεί ο Μπεγλίτης,αλλά δεν λέει γιατί!

29.08.2011 | 00:28
Όταν μιλάς συνεχώς είναι λογικό να κάνεις λάθη και γκάφες. Αυτόν τον κανόνα ο ΥΕΘΑ μάλλον δεν τον πολυπιστεύει,ωστόσο διαβάζοντας τα όσα δήλωσε μετά από το μνημόσυνο του ηρωϊκού πιλότου Σ.Αναστασάκη στη Κρήτη,διαπιστώνουμε ότι επιβεβαίωσε το κανόνα.

Αναφερόμενος στη τρόϊκα ο κ.Μπεγλίτης είπε ορθώς ότι πρέπει “να αντιληφθεί ότι υπάρχει μια εξαιρετικά δυσμενής συγκυρία στην Ελλάδα. Είναι στασιμότητα της πραγματικής οικονομίας και όλων των οικονομικών μεγεθών”.

Συνεχίζοντας όμως είπε το ασύλληπτο:

“Μέτρα ασφαλώς αν χρειαστεί θα λάβουμε. Προς εκείνους όμως που δεν συμμετέχουν κατά αναλογικό τρόπο στα συλλογικά βάρη. Υπάρχουν κοινωνικά στρώματα σήμερα στην Ελλάδα που δεν συμμετέχουν. Άρα πρέπει να στραφούμε προς αυτά τα κοινωνικά στρώματα και επιτέλους και αυτά να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες απέναντι στην πατρίδα”.

Δηλαδή δυο χρόνια μετά από την εκλογή της η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει βρει (;), δεν έχει εντοπίσει(;), δεν έχει πιάσει (;) αυτά τα ανάλγητα κοινωνικα στρώματα ,αλλά έχει ξοζουμίσει κυριολεκτικά τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς; Αν αυτό δεν είναι ομολογία ανικανότητας,τότε τι είναι;


Για τη προσπάθεια της Κυβέρνησης για έξοδο από τη κρίση:
«Η Κυβέρνηση είναι ισχυρή, το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό. Πιστεύω πως, παρά τα επιμέρους προβλήματα, η ευθύνη μας είναι μεγάλη. Την υπερασπιζόμαστε, είναι εθνική ευθύνη για την υπέρβαση της κρίσης, για τη σωτηρία της πατρίδας μας, για να μπορέσει η Ελλάδα να βρει και πάλι ένα βηματισμό ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και συλλογικότερης ευημερίας. Δεν μας πτοούν τα προβλήματα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε, παρά το πολιτικό κόστος. Γιατί ένας είναι ο δρόμος: ο δρόμος των αλλαγών, ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων, για να μπορέσει και πάλι η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, να βγει από τη κρίση και να δημιουργήσουμε έτσι μια συνολικότερη εθνική αυτοπεποίθηση στον ελληνικό λαό.»

Για την αξιολόγηση της Ελληνικής οικονομίας από την Τρόικα:
«Η Τρόικα πρέπει να αντιληφθεί ότι υπάρχει μια εξαιρετικά δυσμενής συγκυρία στην Ελλάδα. Είναι στασιμότητα της πραγματικής οικονομίας και όλων των οικονομικών μεγεθών. Άρα πιστεύω ότι πρέπει με ρεαλισμό να δει αυτή τη πραγματικότητα. Εμείς, από τη πλευρά μας, πρέπει να είμαστε σταθεροί και συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και στους στόχους που έχουμε θέσει προκειμένου η χώρα να επανακτήσει την αξιοπιστία της. Κυρίως όμως προκειμένου να ξαναδώσουμε ζωντάνια στη πραγματική οικονομία. Δεν είναι ένα τεχνοκρατικό διακύβευμα αυτό που θέλει η Τρόικα. Θα πρέπει να είναι ένας στόχος και μια στρατηγική που συνδέεται με την ελληνική πραγματικότητα και τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός λαός. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό, κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερα. Όμως, από εκεί και πέρα, η χώρα δεν μπορεί να πνιγεί στη ύφεση. Αυτό είναι ένα μήνυμα που στέλνει και ο Πρωθυπουργός και όλοι μας προς τους εταίρους μας στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να λάβουμε νέα μέτρα για τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα. Αυτή η κατάσταση έχει φτάσει στο όριό της. Το γνωρίζουμε, το συνειδητοποιούμε, το υπερασπιζόμαστε όλοι. Μέτρα ασφαλώς αν χρειαστεί θα λάβουμε. Προς εκείνους όμως που δεν συμμετέχουν κατά αναλογικό τρόπο στα συλλογικά βάρη. Υπάρχουν κοινωνικά στρώματα σήμερα στην Ελλάδα που δεν συμμετέχουν. Άρα πρέπει να στραφούμε προς αυτά τα κοινωνικά στρώματα και επιτέλους και αυτά να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες απέναντι στην πατρίδα. Γιατί, όπως σας είπα, ο στόχος είναι εθνικός και όλοι πρέπει να εργαστούμε για να τον υλοποιήσουμε.»

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ