Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοκρατική Συμμαχία.

11.04.2012 | 22:14
Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη ζητά παρέμβαση Βουλής στη διαδικασία αξιολόγησης της ηγεσίας των ΕΔ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
 - Ουσιαστική παρέμβαση της Βουλής στη διαδικασία αξιολόγησης-επιλογής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Θέσπιση βασικών απαραβίαστων κριτηρίων για την προαγωγή-επιλογή θέσης ευθύνης - τοποθέτηση εξωτερικού, με κύριο στόχο την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων των στελεχών (π.χ δεν θα προάγεται στους ανώτατους βαθμούς αξιωματικός, μη κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου και μη γνώστης ξένων γλωσσών)
 - Ίδρυση διακλαδικής υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων των ΕΔ και καθιέρωση ηλεκτρονικής διαδικασίας προμηθειών συστημάτων-μέσων-υλικών που δεν εμπίπτουν στη διαδικασία περί απορρήτου.
 - Αναθεώρηση της πολιτικής εθνικής άμυνας και της δομής των ΕΔ, με άμεση κατάργηση ανενεργών μονάδων και παρωχημένων οπλικών συστημάτων και συλλειτουργία μονάδων διαφορετικών κλάδων. 
 - Ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων και αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους. Διατήρηση και αναβάθμιση των ενώσεων αποστράτων ως ΝΠΔΔ και παροχή κινήτρων για μεταθέσεις και συνυπηρέτηση συζύγων σε καθορισμένες περιοχές. Αντιμετώπιση των στεγαστικών προβλημάτων με υλοποίηση σύγχρονων ευέλικτων διαδικασιών και άμεση αξιοποίηση της περιουσίας ΤΕΘΛ. Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών νοσοκομείων.  

 

ΣΧΟΛΙΑ