Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαδήλωση εναντίον του Αλ Τζαζίρα στη Συρία

01.05.2011 | 11:10
Τουλάχιστον 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ έξω από τα γραφεία του δορυφορικού δικτύου του Κατάρ Αλ Τζαζίρα, κατηγορώντας το για "ψεύδη" και "υπερβολές" στην κάλυψη του κινήματος αμφισβήτησης του συριακού καθεστώτος.

   

"Το Αλ Τζαζίρα είναι εβραϊκό δορυφορικό δίκτυο", χαρακτηρισμός για να υποδηλώσει σχέσεις με το Ισραήλ. "Άνθρωποι του Κατάρ, περιορίστε τον εμίρη σας", έγραφαν τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές δίπλα σε φωτογραφίες του προέδρου Μπασάρ αλ 'Ασαντ. 

   

"Γιατί είστε σιωπηλοί στο Μπαχρέιν και επιτίθεστε με μανία στη Συρία;" ήταν ένα ακόμη σύνθημα στα πανό, που υποδήλωνε τη λιτή κάλυψη από το δίκτυο του Κατάρ του κινήματος αμφισβήτησης του οποίου ηγούνταν οι σιίτες στη σουνιτική μοναρχία του Μπαχρέιν.

   

"Ο πρεσβευτής του Κατάρ πρέπει να εκδιωχθεί. Τα γραφεία του Αλ Τζαζίρα πρέπει να κλείσουν", φώναζαν. 

   

Από τα μέσα Μαρτίου που ξέσπασε το κίνημα αμφισβήτησης του συριακού καθεστώτος, η κάλυψη των γεγονότων παρακολουθείται στενά από τις αρχές. 

   

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης υπολογίζουν σε μεγάλο βαθμό στο υλικό από τα βίντεο που μαγνητοσκοπούν οι εξεγερθέντες και τα δημοσιοποιούν σε ιστότοπους όπως το YouTube, καθώς σε ελάχιστους ξένους δημοσιογράφους έχει δοθεί άδεια να εισέλθουν στη Συρία.

   

Τα επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν τακτικά τα δορυφορικά δίκτυα, κυρίως το Αλ Τζαζίρα, το Αλ Αραμπίγια, το BBC και το France 24 ότι "κατασκευάζουν" τις εικόνες που προβάλλουν χωρίς να έχουν επιβεβαιώσει την προέλευσή τους. 

   

Ωστόσο από τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης δεν έχει προβληθεί καμιά εικόνα από τις διαδηλώσεις που συγκλονίζουν αρκετές πόλεις τις χώρες τον τελευταίο ενάμισι μήνα. 

   

Το Σάββατο οι αρχές κάλεσαν ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονται στη χώρα για μια "επίσκεψη" στην παλιά πόλη της Δαμασκού ώστε να δείξουν "τον καθημερινό ρυθμό της ζωής" στην πρωτεύουσα.

   

Η επίσκεψη των δημοσιογράφων, που συνοδεύονταν από αξιωματούχους του υπουργείου Ενημέρωσης "συνέπεσε" με μια μικρή συγκέντρωση ανδρών που κρατούσαν φωτογραφίες του σύρου προέδρου και φώναζαν "με την ψυχή μας, με το αίμα μας, θα θυσιαστούμε για σένα Μπασάρ".

    

Tags: ΣΥΡΙΑ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ