Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Διεθνές ενδιαφέρον για τα ΕΑΣ",ανακοίνωσε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός

25.02.2011 | 15:17
Υπάρχει η πολιτική βούληση για ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, με στόχο τη διασφάλιση του δημόσιου ελέγχου με κάθε διαφάνεια και με τις απαραίτητες συνεργασίες, απάντησε ο πρωθυπουργός, στη Βουλή, σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ.Και αποκάλυψε πάνω στη "κόντρα" με τον κ.Καρατζαφέρη ότι υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον για τα ΕΑΣ. Προφανώς εννοεί την αμερικανική εταιρεία ΑΤΚ,η οποία θέλει να μεταφέρει τις δραστηριότητές της από την Αίγυπτο σε άλλη χώρα. Για τα ΕΑΣ βέβαια έχουν δείξει διάθεση να συζητήσουν Ισαραηλινοί και Γερμανοί.

   

Ο κ. Καρατζαφέρης, αναπτύσσοντας την ερώτησή του, σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη στους εξοπλισμούς και αυτές οι δαπάνες έχουν συντείνει σε μεγάλο βαθμό στη χρεοκοπία, συμπληρώνοντας ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη αμυντικής βιομηχανίας για να βοηθήσει και τη διπλωματία.

   

Ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε ότι θα πρέπει να στηριχθεί και να εκσυγχρονιστεί η αμυντική βιομηχανία στη χώρα μας, όπως και κάθε προσπάθεια για τη στήριξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την εγγύηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Πρόσθεσε, όμως, ότι η στήριξη στις αμυντικές βιομηχανίες απαιτεί να καταστούν ανταγωνιστικές, δεδομένου ότι έχουν συσσωρευμένα χρέη 2 δισ. ευρώ.

   

Από την εγχώρια βιομηχανία, δεν βγαίνουν μίζες και είναι γνωστό ότι οι μίζες για τα εξοπλιστικά είναι πολύ ψηλά απάντησε, από την πλευρά του, ο Γιώργος Καραρζαφέρης, λέγοντας ότι διάφοροι απόστρατοι είναι που κατάφεραν να απαξιώσουν την αμυντική βιομηχανία.

   

" 'Εχουμε τα καλύτερα μυαλά στην ΕΑΒ", συνέχισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ενώ φάνηκε να συμφωνεί με τη συνεργασία με το Ισραήλ για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

   

Παράλληλα επισήμανε ότι δεν δίδονται παραγγελίες στις ελληνικές βιομηχανίες και στα Ναυπηγεία. Ποια παραγγελία εξασφάλισαν οι υπουργοί σας στα αλλεπάλληλα ταξίδια στο Άμπου Ντάμπι και στο Κατάρ; Ούτε ένα ιστιοφόρο, σημείωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπογραμμίζοντας ότι πίσω από την απαξίωση παίζεται μεγάλο παιχνίδι μιζαδόρων.

   

Και αύριο το πρωί θα δούμε και άλλα νεοκλασσικά να κατοικούνται από "επίλεκτα" πρόσωπα της πολιτικής ζωής, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.

   

Απαντώντας ο πρωθυπουργός είπε ότι στα έξι χρόνια των κυβερνήσεων της ΝΔ δεν δόθηκε ούτε μία παραγγελία, ενώ αντιθέτως προωθούνται σήμερα την ίδια ώρα που εκδηλώνεται διεθνές ενδιαφέρον για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

   

Εμείς θέλουμε αναπτυξιακή και όχι παρασιτική προοπτική, χωρίς διαμεσολαβήσεις και μεσάζοντες, με διαφάνεια και κάθε απόφαση να περνά από τον έλεγχο του Κοινοβουλίου, κατέληξε ο Γ.Παπανδρέου.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ