Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων προς ΕΠΟΠ:"Σας πάνε για απόλυση".

19.12.2010 | 00:10
Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δεν έχει καμμία αμφιβολία: η κυβέρνηση πάει τους ΕΠΟΠ για απόλυση. Εξηγεί τους λόγους της βεβαιότητάς του στο κείμενο που ακολουθεί:

Ότι κουτοπονηριά και να σκαρφιστεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι υπουργοί Εθνικής  Άμυνας Ευ.Βενιζέλος και Π.Μπεγλίτης, η απόφαση τους να απολύσουν σαλαμωτά 20.000 ΕΠ.ΟΠ. δεν μπορεί να κρυφτεί!

Αρχικά ο Ευ.Βενιζέλος θολώνει τα νερά δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα απόλυσης "μόνιμου" προσωπικού, λες και οι Επαγγελματίες Οπλίτες είναι μόνιμοι και όχι Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου που αν και εφόσον η έκθεση του διοικητή, η επιτυχία στις εξετάσεις μετά την 7χρονη διαδρομή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί το επιτρέψουν, θα Μονιμοποιηθούν. Η δήλωση του Ευ.Βενιζέλου αναφέρει: «Προκειμένου να δικαιολογηθούν μη διασταυρωμένα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, σχετικά με δήθεν απολύσεις στρατιωτικού προσωπικού, η χθεσινή δήλωσή μου για το πώς σχεδιάζεται και εφαρμόζεται η νέα δομή δυνάμεων και ιδίως η δήλωσή μου ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση απόλυσης μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού, μετατράπηκε σε «επιβεβαίωση» της δήθεν πληροφορίας για σχέδιο απόλυσης χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ !!

Είναι κοινωνικά ανεύθυνο να παίζουν κάποιοι με την αγωνία νέων ανθρώπων που είναι εντεταγμένοι στις  Ένοπλες Δυνάμεις ως επαγγελματικά στελέχη, στο πλαίσιο ενός νομικού καθεστώτος που διατηρήθηκε σε ισχύ με τον πρόσφατο νόμο 3883/2010. Κατά τη συζήτηση του νόμου αυτού στη Βουλή και με αφορμή την εισαγωγή του νέου θεσμού του Ειδικού Έφεδρου Οπλίτη, εξηγήθηκε με πολύ καθαρό τρόπο, ποια θα είναι η  σχέση του νέου αυτού θεσμού του ΕΦ.ΟΠ με τους ΕΠ.ΟΠ., με στόχο την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του στρατεύματος.

Όσοι υπηρετούν σήμερα και όσοι θα κριθεί αναγκαίο να προσληφθούν στο μέλλον, ως Επαγγελματίες Οπλίτες, θα εξακολουθήσουν να διέπονται από το ίδιο καθεστώς και άρα με την συμπλήρωση επτά ετών υπηρεσίας θα κρίνονται για μονιμοποίηση.».  

Αυτό ομολογεί η δήλωση του υπουργού είναι ότι χιλιάδες Ε.ΟΠ. θα απολυθούν και αυτό θα γίνει διαμέσου των εξετάσεων (που μέχρι τώρα γίνονταν για τυπικούς λόγους, αφού τα τεστ ήταν γελοία και όλοι μονιμοποιούνταν), ρίχνοντας την ευθύνη στο πνευματικό επίπεδο και την επαγγελματική εμπειρία των ΕΠ.ΟΠ. κρύβοντας έντεχνα την ειλημμένη κυβερνητική απόφαση των χιλιάδων απολύσεων.

Επειδή επικρατεί αναβρασμός μεταξύ των χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ. που όπως ολόκληρη η κοινωνία αντιμετωπίζει τα δεινά της αντεργατική-αντικοινωνικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ο υπουργός Ευ.Βενιζέλος επιχείρησε ξανά να εξαπατήσει τους ΕΠ.ΟΠ. που βρίσκονται σε καθεστώς ομηρείας. Προσπαθώντας να καλλιεργήσει κλίμα ότι όλα βαίνουν καλώς και δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων, ανακοίνωσε την ετεροχρονισμένη μονιμοποίηση 3.000 ΕΠΟΠ οι οποίοι είχαν μονιμοποιηθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο (!) Η διαδικασία μονιμοποίησής τους είχε πρακτικά ολοκληρωθεί από τον Σεπτέμβριο με την πρόσκληση κατάθεσης δικαιολογητικών μονιμότητας και αφορούσε μόνο προσληφθέντες το 2003 και όχι τους προσληφθέντες από το 2004 και μετά. Τα ονόματα των 3.0000 επιτυχόντων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Η προσπάθεια εξαπάτησης μέσω της ανακοίνωσης των ετεροχρονισμένων μονιμοποιήσεων ουσιαστικά επιβεβαίωσε τους φόβους σταδιακής απόλυσης  για τους 20.000 ΕΠΟΠ, που θα τεθούν εκτός στρατεύματος, και θα μείνουν άνεργοι από την 1/1/2011 και τα επόμενα πέντε χρόνια. Επίσης αποφασίστηκε η ματαίωση της πρόσληψης επιπλέον 10.000 ΕΠΟΠ η οποία έχει κριθεί αναγκαία για την αντιστάθμιση των απωλειών από τη μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 9 μήνες το καλοκαίρι του 2008.

ΟΙ 20.000 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΕΠ.ΟΠ. ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ Ε.Δ.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που βεβαίως βασίζονται σε φήμες που το ΥΠΕΘΑ αφήνει να διαρρεύσουν ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος, η κυβέρνηση προχωρά στο νέο σχεδιασμό της για τις Ένοπλες Δυνάμεις προβλέποντας μείωση των οργανικών θέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι και 25% αλλά και κλείσιμο μεγάλου αριθμού μονάδων, κυρίως στην Κεντρική και Δυτική Ελλάδα. Προβλέπεται η μείωση της οροφής των υπηρετούντων, μόνο στον Στρατό Ξηράς, κατά περίπου 20.000, ώστε το ταβάνι να πέσει από τις 93.000, κάτω από τις 75.000. Η μείωση των 20.000 δεν βγαίνει μόνο με τις παραιτήσεις και τις αποστρατείες στελεχών των ΕΔ. Έτσι η εύκολη λύση για να επιτευχθεί η μείωση του δυναμικού των ΕΔ είναι να μην ανανεωθεί η θητεία 11.300 Επαγγελματιών Οπλιτών του Στρατού Ξηράς και άλλων 4000 που υπηρετούν σε ΠΝ και ΠΑ! Ο Στρατός Ξηράς έχει προσλάβει από το 2001 ,17.000 ΕΠΟΠ από τους οποίους έχουν μονιμοποιηθεί οι 5700. Άλλους 8000 έχουν προσλάβει ΠΑ και ΠΝ με τους μισούς να έχουν μονιμοποιηθεί. Παράλληλα φέρεται να έχει αποφασιστεί να κλείσουν το Α' Σώμα Στρατού, τέσσερις μεραρχίες, επτά ταξιαρχίες και επτά συντάγματα. Μικρές αριθμητικά αλλά αντίστοιχες αναλογικά απώλειες θα έχουν και τα αλλά δύο όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία. Ιδιαίτερα στην Πολεμική Αεροπορία εξετάζεται να κλείσουν μονάδες σε αεροδρόμια που δεν χρησιμοποιούνται πλέον.
Γιατί όμως αυτές οι αλλαγές τώρα;                                                                                                                                                                 
Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν οι εξής παράγοντες:

Αφενός η κρίση δίνει την αφορμή της γενικευμένης επίθεσης κατά των εργατικών και νεολαιίστικων δικαιωμάτων που στο στρατό μεταφράζεται με απόλυση των υπαξιωματικών πενταετούς υποχρέωσης αλλά και σε όσους ΕΠ.ΟΠ. δεν έχουν υπογράψει σύμβαση μονιμότητας. Οι ακριβοί ΕΠ.ΟΠ. (1500 ευρώ μεικτά) αναμένεται να αντικατασταθούν από τους πολύ πιο φθηνούς Ειδικούς Έφεδρους Οπλίτες (το πολύ 600 ευρώ μεικτά), που δεν θα έχουν σύμβαση εργασίας και καθορισμένο μισθό και θα χρησιμοποιηθούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις έως (3) χρόνια. Η κυβέρνηση επενδύει πολλά στην εκτίναξη της ανεργίας και στα αδιέξοδα που δημιουργεί στους νέους ανθρώπους ελπίζοντας ότι έτσι θα κατορθώσει να αλιεύσει τους νέους Μισθοφόρους. Στόχος τους η δημιουργία ενός Ημιεπαγγελματικού στρατού με ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της νεολαίας. Στην περίπτωση που δεν καταταγούν Ειδικοί  Έφεδροι Οπλίτες μελετάται η αύξηση της υποχρεωτικής στράτευσης.


Δεύτερον, το σύνολο των Ευρωπαϊκών στρατών περνούν φάση ανασυγκρότησης και σμίκρυνσης. Οι αστικοί και ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί απαιτούν Μικρές-Ευέλικτες στρατιωτικές δυνάμεις, με Διακλαδική και διεθνή συνεργασία και με όπλα μεγάλης καταστροφικότητας. Για αυτό εξάλλου, η ελληνική κυβέρνηση παρά την οικονομική κρίση θα προβεί σε πολεμικές δαπάνες αξίας 33 δις ευρώ.
Τρίτον, επιταχύνεται η αλλαγή του περιεχόμενου του ίδιου του πολέμου και ο ορισμός της ασφάλειας, που γίνεται αστικό θέσφατο. Ο πόλεμος που παγκόσμια κήρυξαν οι δυνάμεις του κεφαλαίου με αφορμή την 11η Σεπτεμβρίου και καθιερώθηκε ως «Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας» μπαίνει σε μια νέα φάση καθώς κεντρικό ζήτημα γίνεται η υπεράσπιση του αστικού καθεστώτος εξουσίας από τον εσωτερικό εχθρό λαό και η αντιμετώπιση των επερχόμενων κοινωνικών εξεγέρσεων εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης. Προληπτικοί Πόλεμοι, Ασύμμετρες Απειλές, Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης αφορούν ολοένα περισσότερο τις διάφορες μορφές της ταξικής σύγκρουσης που διεξάγεται παγκόσμια είτε με τη μορφή της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, της «τρομοκρατίας», της «πειρατείας», της κατοχής και ελέγχου των πηγών και δρόμων ενέργειας, της καταστολής των κινημάτων.


Με αυτό τον στρατό θέλει να επέμβει η κυβέρνηση στα Βαλκάνια, που θεωρούνται ζωτικός χώρος από το ελληνικό κεφάλαιο, αν χρειαστεί (τι αντίφαση: ο Ευ.Βενιζέλος να κάνει λόγο για προβλήματα στην επάνδρωση των μονάδων αλλά να παρακαλά για αύξηση της ελληνικής στρατιωτικής συμμετοχής στα νατοϊκά κατοχικά στρατεύματα σε Κόσσοβο και Αφγανιστάν), να υπερασπίσει τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στη Σομαλία (είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από τις φρεγάτες που πλέουν στα χωρικά ύδατα της Σομαλίας  ο ΥΠΕΘΑ έχει δεσμευτεί για αποστολή χερσαίων δυνάμεων αν αποφασιστεί από το ΝΑΤΟ, ενώ ελληνικά F16 θα εκπαιδευτούν από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία για πόλεμο στην έρημο!), να συμμετέχει ενεργότερα στις ιμπεριαλιστικές αποστολές και συμβάλλει αποφασιστικά στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για την κατοχύρωση ρόλου περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.


Κυρίως όμως με αυτόν τον στρατό θέλουν η κυβέρνηση, τα καθεστωτικά κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-εργοδότες-Ε.Ε.-ΔΝΤ να αντιμετωπίσουν τον εξοργισμένο κόσμο της εργασίας, προχωρώντας στην καταστολή Πλήθους.
ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΥ-ΕΠ.ΟΠ. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΕΔΡΟΣ ΟΠΛΙΤΗΣ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ