Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΟΠ:Δεν τους απολύει ο Μπεγλίτης,αλλά δεν τους θελει κιόλας.

01.10.2011 | 00:31
«Δεν τίθεται κανένα ζήτημα εργασιακής εφεδρείας για τους Επαγγελματίες Οπλίτες, τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας από το βήμα της Βουλής σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, κ. Αθανάσιου Πλεύρη.

Ο κ. Μπεγλίτης υπογράμμισε ότι «δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα όσοι ΕΠ.ΟΠ. πληρούν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης», η οποία, όπως είπε, θα γίνεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και ύστερα από αυστηρά, πλην όμως αντικειμενικά, κριτήρια αξιολόγησης.

«Τηρούμε απαρέγκλιτα το θεσμικό πλαίσιο», καλώντας παράλληλα όσους καλλιεργούν – όπως τόνισε – κλίμα αναστάτωσης στο στράτευμα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Επίσης, ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διαφωνεί πλήρως με το ενδεχόμενο δημιουργίας επαγγελματικού στρατεύματος, τονίζοντας ότι οι ΕΠ.ΟΠ. πρέπει να αξιοποιούνται αποτελεσματικά, παρά την κατάχρηση που έγινε στο παρελθόν στις προσλήψεις τους, ενώ την ίδια ώρα – όπως είπε – στοιχειώδης δημοκρατική υποχρέωση της νεολαίας είναι να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην πατρίδα.

Στόχος είναι, όπως ανέφερε ο κ. Μπεγλίτης, να βελτιώνεται συνεχώς το πλαίσιο εκπαίδευσης και αξιολόγησης, αλλά και οι συνθήκες απασχόλησης των ΕΠ.ΟΠ., ούτως ώστε να ενισχυθούν αποτελεσματικά οι Ένοπλες Δυνάμεις και να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο ετοιμότητάς τους.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ