Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έφεδρος της ΣΕΑΠ ...100 ετών στα γενέθλια των 100 χρόνων της Σχολής!

11.08.2012 | 00:01
Έγινε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) στο Ηράκλειο, η τελετή εορτασμού της γενέθλιας ημέρας συγκρότησης της Σχολής και της ονομασίας των Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών της 2012 Β’ ΕΣΣΟ, παρουσία Εφέδρων Αξιωματικών απόφοιτων από την Σχολή κατά το παρελθόν, στους οποίους απονεμήθηκαν αναμνηστικά από την Διοίκηση της Σχολής.Η είδηση; Παρέστη έφεδρος ηλικίας 100 ετών!Το ιστορικό της Σχολής

Το  1887 καθορίστηκαν οι διατάξεις, με τις οποίες καταρτίστηκε ο θεσμός της εφεδρείας, με πρώτο χρόνο λειτουργίας το Μάρτιο του 1888, στην Αθήνα. Από τον Ιανουάριο του 1912, οπότε καταργήθηκε το Σχολείο Εφέδρων Αξιωματικών, θεσπίστηκε με βάση το Νόμο της 7ης Ιανουαρίου και λειτούργησαν Ουλαμοί Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών. Με το, από 15 Σεπτεμβρίου 1926, Νομοθετικό Διάταγμα θεσπίστηκε η εκπαίδευση όλων των Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών των διαφόρων Όπλων σε μία Σχολή, η οποία στην αρχή λειτούργησε στην Αθήνα και μετά στη Χαλκίδα.

Το  1934 δημιουργήθηκαν 2 Σχολές για το Πεζικό, στη Σύρο και την Κέρκυρα. Κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου και εξαιτίας των μεγάλων αναγκών σε στελέχη, λειτούργησε ένας Ουλαμός Εφέδρων Αξιωματικών στην Καβάλα, ενώ λειτούργησε και δεύτερος Ουλαμός στα κτίρια της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στην Αθήνα, που διαλύθηκε με τη Γερμανική εισβολή, τον Απρίλιο του 1941.

Από τον Ιούλιο του 1945, λειτούργησε στο Χαϊδάρι, Κέντρο Εκπαίδευσης Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών. Από τον Ιούλιο του 1946, λειτούργησαν 2 Κέντρα Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών, στη Σύρο και την Κέρκυρα. Αργότερα, τα δύο Κέντρα μετονομάστηκαν σε Σχολές Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών Κέρκυρας και Σύρου, αντίστοιχα, και συνέχισαν να λειτουργούν μέχρι το 1953. Τον Ιούλιο του 1953 και οι δύο Σχολές συγχωνεύτηκαν σε μία, με την επωνυμία «Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού», με έδρα τη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου Κρήτης, όπου και λειτουργεί μέχρι σήμερα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάχη βυσμάτων στη ΣΕΑΠ της Κρήτης

Σε βίντεο η ρίψη EXOCET από Mirage 2000,στο Πεδίο Βολής Κρήτης

Η θηριωδίες των Γερμανών στην Κρήτη.Οι εκτελέσεις σε χωριά του νησιού το 1941

 

ΣΧΟΛΙΑ