Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Εφυγε» ο φιλέλληνας βουλευτής από το Νιου Τζέρσεϊ, Ντόναλντ Πέιν

06.03.2012 | 22:43
   Σε ηλικία 77 ετών πέθανε σήμερα ο Αμερικανός βουλευτής Ντόναλντ Πέιν, ο οποίος από το 1988 εκλεγόταν με το Δημοκρατικό κόμμα σε εκλογική περιφέρεια της πολιτείας Νιού Τζέρσεϊ, όπου ζουν πολλοί ομογενείς. Θεωρείτο ένας από τους βασικούς υποστηρικτές στο Κογκρέσο των θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος.

    Σε ομιλία του στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης, τον περασμένο Ιούνιο, ο Αφροαμερικανός Ντόναλντ Πέιν, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας του να πάρει πρωτοβουλίες για την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο, την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα και στην εφαρμογή των θρησκευτικών ελευθεριών για το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

    Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής τον είχε τιμήσει το 2003 για την υποστήριξη, που πρόσφερε στον αγώνα του Ελληνισμού για δικαίωση των εθνικών του θεμάτων.

    Ο Ντόναλντ Πέιν ήταν ο πρώτος μαύρος βουλευτής από το Νιου Τζέρσεϊ και διακρίθηκε για τους αγώνες του υπέρ της ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των μειονοτήτων, των φτωχών και κατά του ρατσισμού. Έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τον χαρακτήρισε «μεγάλο ηγέτη» της αφροαμερικανικής κοινότητας και γενικότερα της χώρας, «συμβάλλοντας καθοριστικά» για τη δημοκρατία στην Αμερική.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ