Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Έγγραφη" δέσμευση για την 6η δόση απαιτούν Γιούνκερ-Ρεν

08.11.2011 | 06:22
Την έγγραφη δέσμευση της νέας κυβέρνησης, αλλά και των πολιτικών δυνάμεων που τη στηρίζουν, ότι θα υλοποιήσουν τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, ζήτησε σήμερα το Eurogroup, προκειμένου να εκταμιευθεί η έκτη δόση των δανείων προς την Ελλάδα και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σύνταξη του νέου προγράμματος.

   

Αυτό δήλωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Επίτροπος Oικονομικών Όλι Ρεν, μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών του Eurogroup.

   

O Ζ. Γιούνκερ επέμεινε στην ανάγκη διακομματικής υποστήριξης σε όλες τις πτυχές του δεύτερου προγράμματος, οι οποίες θα πρέπει να αποτυπωθούν εγγράφως "Καλούμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να αναλάβουν τις ευθύνες τους", δήλωσε χαρακτηριστικά. 

   

Σύμφωνα με τους δύο ευρωπαίους αξιωματούχους το μοντέλο που θα ακολουθηθεί είναι αυτό της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, όπου τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστήριξαν το πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ.

   

Ερωτηθείς ο Επίτροπος Ρεν εάν η απαίτηση για έγγραφη δέσμευση, συνιστά παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας , απάντησε ότι το ίδιο συνέβη στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, χωρίς αυτό να θεωρηθεί παρέμβαση στα εσωτερικά αυτών των χωρών.

   

Η θετική απόφαση που ελήφθη στις 21 Οκτωβρίου σχετικά με την έκτη δόση δεν έχει εγκαταλειφθεί, ανέφερε ο Ζ. K Γιούνκερ, τονίζοντας ότι παραμένει σε ισχύ και ότι η εκταμίευση θα πραγματοποιηθεί. Ο Πρόεδρος του Eurogroup διευκρίνισε, επίσης, ότι η επικύρωση για την εκταμίευση της έκτης δόσης μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω τηλεδιάσκεψης.

   

Οι δύο κοινοτικοί ιθύνοντες ανέφεραν επίσης ότι αμέσως μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, η Τρόικα θα μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σύνταξη του νέου προγράμματος για την Ελλάδα.

   

Τέλος, ο Επίτροπος Ο. Ρεν σημείωσε, ότι η μονομερής εξαγγελία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου απετέλεσε πλήγμα για την αξιοπιστία της χώρας, η οποία τώρα πρέπει να αποκατασταθεί. 

    


Παρέμβαση Λευκού Οίκου

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε σήμερα την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της βάσει της συμφωνίας για τη δανειοδότηση με σκοπό την αντιμετώπιση του χρέους που επιτεύχθηκε με τους εταίρους της στην ευρωζώνη, αρνήθηκε όμως να σχολιάσει την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να παραιτηθεί.

ΔΙΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΣΤΙΣ ΕΔ.ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΓΙΟΚ


Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ "ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ" ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ.ΑΝΑΛΥΣΗ STRATFOR


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ