Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξαλλος ο Οζέλ με τις αποκαλύψεις για την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών

09.09.2012 | 10:29
Eνοχλήθηκε ο Τούρκος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Οζέλ από τις απικαλύψεις του τύπου για τα αίτια της μεγάλης εκρηξης στο στρατόπεδο του Αφιονκαραχισάρ όπου σκοτώθηκαν 25 στρατιωτες; Οι εφημερίδες έγραψαν- όπως ανέδειξε το OnAlert- ότι γινόταν παραλαβή πυρομαχικών νύχτα με αναμμένους ...αναπτήρες ή ότι υπήρξε δολιοφθορά. Και οι δύο εκδοχές στοιχειοθετούν πρόβλημα από ελλειψη καταλληλων μέτρων ασφαλειας και φρούρησης.  

Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγός Οζέλ επισκέφθηκε λοιπόν χθες για επιθεώρηση το στρατόπεδο στο Αφιονκαραχισάρ. Η επιθεώρηση κράτησε μια ώρα και 50 λεπτά και στην συνέχεια ο στρατηγός Οζέλ επισκέφθηκε την Νομαρχία και το κρατικό νοσοκομείο της περιοχής όπου νοσηλεύονται 8 στρατιώτες. Ο στρατηγός Οζέλ - γράφουν οι εφημερίδες - αναχώρησε από την περιοχή χωρίς να προβεί σε καμία δήλωση και λέγεται ότι είναι δυσαρεστημένος με τον τρόπο που παρουσίασε το γεγονός ο  τουρκικός Τύπος.
Πάντως ήδη την παραίτηση του Α/ΓΕΕΘΑ Οζέλ ζήτησε ο Αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου κόμματος CHP συμφωνα με την  Vatan. Ο Αντιπρόεδρος του CHP κ.Αντνάν Κεσκίν σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ανέφερε ότι ο κ. Ερντογάν του είπε πως θα μεταβεί στην Ανατολική Τουρκία μαζί με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων . Επίσης είπε ότι και το CHP ετοιμάζεται να μεταβεί  στην Ανατολική και ΝΑ Τουρκία . Ο κ. Κεσκίν είπε ακόμα ότι ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να παραιτηθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις -συγκρούσεις με ΡΚΚ και έκρηξη στο Αφιονκαραχισάρ.


Στο μεταξύ 'εχουν ξεκινήσει ευρείες ανακρίσεις για την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στο Αφιονκαραχισάρ . Η Hurriyet  γράφει ότι ξεκίνησε άκρως ευρεία ανάκριση για τις συνθήκες έκρηξης της αποθήκης πυρομαχικών. Μελετάται - γράφει - το κάθε ενδεχόμενο σχετικά με την έκρηξη και προς τον σκοπό αυτό για να μην παραμείνει καμία υποψία , εξετάζεται και το παρελθόν των στρατιωτών στο στρατόπεδο ακόμα και οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των στρατιωτών.
 


Η Vatan στις εσωτερικές σελίδες γράφει ότι ο Αντιπρόεδρος του CHP Αντνάν Κεσκίν σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ανέφερε ότι ο π/θ Ερντογάν του είπε πως θα μεταβεί στην Ανατολική Τουρκία μαζί με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων . Επίσης είπε ότι και το CHP ετοιμάζεται να μεταβεί  στην Ανατολική και ΝΑ Τουρκία . Ο Κεσκίν είπε ακόμα ότι ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να παραιτηθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις (συγκρούσεις με ΡΚΚ και έκρηξη στο Αφιονκαραχισάρ)

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ