Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκστρατεία Βρετανού βουλευτή για την βεβήλωση εκκλησιών στη κατεχόμενη Κύπρο

24.03.2012 | 00:10


Ο Βρετανός βουλευτής του συντηρητικού κόμματος Ντέιβιντ Μπάροους προσπαθεί ώστε μαζί με Άγγλους βουλευτές και Ελληνοκύπριους εθελοντές να καθαρίσουν εκκλησίες και νεκροταφεία στην κατεχόμενη Κύπρο.

Σε δήλωση που έκανε ο Μπάροους στο ελληνοκυπριακό ραδιόφωνο ανέφερε πως με αυτή την κίνηση στοχεύει μεταξύ άλλων και στον καθαρισμό των νεκροταφείων και εκκλησιών που βρίσκονται στο Άσχα, στην Αφάνια, σε Αμμόχωστο και Γιανάγρα.

Ο Μπάροους δήλωσε πως κατά την επίσκεψη του στην κατεχόμενη Κύπρο αισθάνθηκε απέχθεια από την κατάσταση των εκκλησιών και νεκροταφείων και από την “έλλειψη σεβασμού σε ιερούς χώρους”.

Ο Μπάροους είπε πως μετά από αυτήν την επίσκεψη γύρισε στην Αγγλία και είχε επαφές με συναδέλφους του και με τον υπουργό Ε.Ε. Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο οποίος του είπε πως θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια στο αγγλικό ΥΠΕΞ και προφορικά και γραπτά.

Ο Μπάροους έκανε έκκληση στην συγκεκριμένη καμπάνια να μετάσχουν και άτομα από την τουρκοκυπριακή και ελληνοκυπριακή κοινότητα είτε της Κύπρου είτε της Αγγλίας.


Πρακτορείο Αναντολού-tourkikanea.gr 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ