Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΣ: Απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες για δωροδοκία υποστράτηγος

09.06.2016 | 12:31
Την πλήρη αποκατάσταση υποστράτηγου ε.α., το ονομα του οποίου είχε εμπλακεί με τις δραστηριότητες κυκλώματος διακινητών μεταναστών, τον Ιούλιο του 2014, καθώς απαλλάχθηκε για όλες τις κατηγορίες που του είχε προσάψει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ανακοίνωσε σήμερα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για τον τότε διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορίνθου, ο οποίος είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, έπειτα από ισχυρισμό ενός απο τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος δουλεμπόρων, για υπόθεση άσχετη με τη διακίνηση μεταναστών.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του κυκλώματος είχε ισχυριστεί ότι έδωσε 11.000 ευρώ στον αξιωματικό, για να βρει άτομο που του χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό, γι' αυτό και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παθητική δωροδοκία και άλλα αδικήματα.

Ωστόσο, όλα αυτά δεν έγιναν δεκτά απο τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, η οποία υπέχει θέση αποκατάστασης του υποστρατήγου ε.α., αναφέρει:

«Ο ανωτέρω Αξιωματικός απηλλάγη από όλες τις κατηγορίες με τα ακόλουθα αμετάκλητα απαλλακτικά Βουλεύματα:

* απαλλακτικό Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιώς, για τις αξιόποινες πράξεις της παθητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση και της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, και

* απαλλακτικό Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, για το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων κατ' εξακολούθηση.

Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται κατ' εφαρμογή του άρθρου 7 του Ν.2713/1999, κατόπιν αιτήσεως του αξιωματικού»  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ