Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ελλάδα και Ισραήλ,είναι δίπλα στη Κύπρο",είπε ο Αβραμόπουλος.Βίντεο

23.11.2011 | 18:58

“Είμαστε πολύ κοντά και δίπλα στην Κύπρο, στα θέματα που σήμερα την απασχολούν, με κορυφαίο τη συνεργασία της για τα ενεργειακά ζητήματα με το Ισραήλ.
Είμαστε παράγοντας εγγύησης, σταθερότητας και ασφάλειας”,δήλωσε ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος αμέσως μετά την συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Ντάνι Αγιαλόν.
“Η επίσκεψη του κ. Υφυπουργού σήμερα, αυτό σηματοδοτεί, προαναγγέλλοντας σε ενάμισι περίπου μήνα από τώρα, και την επίσκεψη του συναδέλφου μου, Υπουργού Αμύνης του Ισραήλ κ. Μπάρακ”,πρόσθεσε ο κ.Αβραμόπουλος.

Ο ΥΕΘΑ επεσήμανε ότι η στενές ελληνοϊσραηλινές σχέσεις “δεν επηρεάζουν τις διμερείς μας σχέσεις με τις γειτονικές χώρες, αλλά είναι σχέσεις ειλικρινείς και έχουν βάθος στο μέλλον”.

Οι δηλώσεις Ν.Αγιαλόν
.Ύμνοι για τον Αβραμόπουλο

"Ήταν ευχάριστη η συνάντησή μας καθώς και η ανταλλαγή απόψεων, συνειδητοποιήσαμε ότι όχι μόνο τα ελληνικά θέματα βρίσκονται σε καλά και σταθερά χέρια αλλά επίσης είναι ένας πολύ χρήσιμος πολιτικός και με διεθνή εμπειρία.  Η Ελλάδα και το Ισραήλ πραγματικά μοιράζονται αξίες και κοινά συμφέροντα και συμφωνώ πλήρως σχετικά με αυτό που είπε ο Υπουργός ότι οι στρατηγικές μας σχέσεις είναι πολύ σταθερές και θα θέσουν ισχυρά θεμέλια.
Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε πως υπάρχει μία συνέχεια με την προηγούμενη κυβέρνηση όσον αφορά αυτή τη σχέση καθ’ ότι οι αξίες και τα συμφέροντα είναι ίδια και σκοπεύουμε να βασιστούμε πλήρως σε αυτό το γεγονός, ώστε να φέρουμε τη συνεργασία σε επίπεδο εξαιρετικής συνεργασίας για την βελτίωση και για τα συμφέροντα του Ελληνικού και Ισραηλίτικου λαού. 
Επίσης και για την ευρύτερη περιοχή και ό,τι και αν κάνουμε έχουμε υπ’ όψιν μας την σταθερότητα, την ειρήνη, την συνεργασία και την πρόοδο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό και όλους τους παριστάμενους για τις δύο πολύ ωραίες μέρες που πέρασα εδώ.  Πραγματικά ένιωσα σαν στο σπίτι μου.
Επίσης απήυθυνα μια επίσημη πρόσκληση για τον κ. Αβραμόπουλο από τον ομόλογό του, τον Υπουργό Αμύνης Μπαράκ για επίσκεψη στο Ισραήλ και την πρώτη βδομάδα του Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του ιδίου του κ. Μπαράκ.  Οπότε η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί με πλήρη ισχύ".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Συνάντηση ΥΕΘΑ κ. Δ. Αβραμόπουλου με τον Ισραηλινό ΥΦΕΞ κ. Ντ. Αγιαλόν from ΥΠΕΘΑ on Vimeo.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ