Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Εμφύλιος" στη Κύπρο λόγω φυσικού αερίου!

25.10.2011 | 13:59
 Η υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Πραξούλα Αντωνιάδου, «κατάργησε» τον διευθυντή Ενέργειας του υπουργείου, Σόλωνα Κασίνη, καθώς ουσιαστικά του απαγόρευσε να μιλά κατά την κρίσιμη περίοδο των γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ. Παράλληλα αφαίρεσε τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο της Υπηρεσίας Ενέργειας στον τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, τα καθήκοντα της οποίας αναλαμβάνει η ίδια, ως πολιτική προϊστάμενος. 

   

Με γνωστοποίησή της στην Εφημερίδα της Δημοκρατίας, η υπουργός καταργεί όλα τα πληρεξούσια, που είχαν δοθεί από προηγούμενους υπουργούς, στο διευθυντή της Υπηρεσίας, Σόλωνα Κασίνη, δύο Χημικούς Μηχανικούς, μία Γεωλόγο και την υπεύθυνη του απόρρητου αρχείου.

   

Όπως είναι φυσικό, η είδηση αυτή αποτελεί πρωτοσέλιδο θέμα σε όλο τον σημερινό κυπριακό τύπο.

   

Την περασμένη βδομάδα ο κ. Κασίνης είχε παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΑ, στην οποία ανάμεσα σε άλλα, αποκάλυπτε ότι είχε δώσει γραπτές εισηγήσεις στον Έλληνα υφυπουργό κ. Μανιάτη για το πώς να χειριστεί η Ελλάδα τα θέματα των Αποκλειστικών Οικονομικών της Ζωνών. Ο Σόλων Κασίνης είχε κάνει πολλές παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια για τα κοιτάσματα στην Κυπριακή ΑΟΖ.

   

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ