Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενεργειακός πανικός στη Κύπρο!89 εταιρείες ζητάνε άδεια για έρευνες

14.04.2012 | 11:57
Ογδόντα εννέα εταιρείες έχουν επιδείξει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον και αγόρασαν σεισμογραφικά δεδομένα για έρευνες προς εντοπισμό υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου αδειοδότησης, που περιλαμβάνει 12 οικόπεδα. Αυτό δήλωσε στο ΡΙΚ ο υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης, επισημαίνοντας ότι η Κύπρος έχει δεσμευτεί για ανοικτή διαδικασία προσφορών, στις 11 Μαΐου.
 
Ο υπουργός Εμπορίου τόνισε ότι η δέσμευση αυτή προσδίδει κύρος στη διαδικασία και στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ο κ. Συλικιώτης είπε επίσης ότι η Δανία, που προεδρεύει αυτό το εξάμηνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μελετήσει κανονισμούς χρηματοδότησης για θέματα υποδομών και μεταφοράς φυσικού αερίου, στο προσεχές άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας.
 
Σημείωσε ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης των προγραμμάτων χρηματοδότησης θα βρίσκεται σε εξέλιξη επί κυπριακής προεδρίας, που αρχίζει τον Ιούλιο.
 
Στο μεταξύ θέματα ενέργειας θα βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει στη Λευκωσία ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος φθάνει στην Κύπρο την Δευτέρα του Πάσχα.
 
Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψής του, ο κ. Λίμπερμαν θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Χριστόφια και θα έχει συνομιλίες με την υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.
 
Θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη, ο οποίος δήλωσε ότι στο διάλογο  μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ εντάσσεται και το θέμα της συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.
 
Για το ίδιο θέμα, αναμένεται και ο κ. Συλικιώτης να ταξιδέψει προσεχώς στο Τελ Αβίβ.
 
Στη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο, ο Αβιγκντορ Λίμπερμαν θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αναστασιάδη. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ