Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένστολοι ξεκινούν το μπαράζ αντικυβερνητικών διαμαρτυριών στη ΔΕΘ

09.09.2011 | 00:41
Με την πανελλαδική διαμαρτυρία των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών αρχίζει ο χορός των κινητοποιήσεων ενόψει της έναρξης της 76ης ΔΕΘ. Η ένστολη διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί για τις 5.30 το απόγευμα στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

   

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στη Θεσσαλονίκη, οι εκπρόσωποι των τριών Σωμάτων εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τις μισθολογικές περικοπές που υφίστανται, κάνοντας παράλληλα λόγο για σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή. 

   

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, εξέφρασε την αντίθεσή του στην οικονομική πολιτική, που έχει φέρει σε οριακή κατάσταση τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας. «Η Πολιτεία πρέπει να εντάξει ως πρώτη προτεραιότητα το αγαθό της Ασφάλειας», είπε, ζητώντας να αναγνωριστεί το επάγγελμα των ένστολων ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Τόνισε δε ότι οι αστυνομικοί δεν θέλουν να σταθούν απέναντι σε άλλες κοινωνικές ομάδες που διεκδικούν τα αιτήματά τους. 

   

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Παναγιώτης Ντζιοβάρας, έκανε λόγο για «μισθολογική αφαίμαξη» που υπέστη ο κλάδος του και φτάνει το 40% των αποδοχών, ενώ ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, Νίκος Αθάνατος, μίλησε για «μεθοδευμένη απαξίωση σε βάρος των ένστολων». 

   

Στις ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος. «Το Λιμενικό έχει οφειλές ύψους 8 εκατ. ευρώ σε γιατρούς και φάρμακα, ενώ έχουμε λαμβάνειν 6,5 εκατ. ευρώ για τα οδοιπορικά μας κατά την τελευταία 3ετία», επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών, Λιμενικού Σώματος, Σαϊτάκης Δημήτρης, τονίζοντας ότι το Λιμενικό προσπαθεί να επισκευάσει με δωρεές τα σκάφη του.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ