Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επικεφαλής για τον ιό που χτύπησε το Ιράν,ο δολοφονημένος επιστήμονας

30.11.2010 | 15:27
O πυρηνικός επιστήμονας που δολοφονήθηκε ήταν επικεφαλής της ομάδας καταπολέμησης του διαδικτυακού ιού «STUXNET» (DEBKAFILE SPECIAL REPORT)
Ο καθηγητής MAJID SHAHRIARI, ο οποίος δολοφονήθηκε, χθες στην Τεχεράνη, ηγούνταν της ομάδας καταπολέμησης του ιού «STUXNET», ενώ παράλληλα ήταν υπεύθυνος σε θέματα κωδικών υπολογιστών και διαδικτυακού πολέμου του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος. Επίσης, υπήρξε μέλος της πολιτοφυλακής «BASIJ». Ο θάνατος του καθηγητή αποτελεί σημαντικό πλήγμα στην προσπάθεια της χώρας του ν' αντιμετωπίσει την επίθεση στο Διαδίκτυο, τους τελευταίους 6 μήνες. Μόνο τον τρέχοντα μήνα, εξαιτίας του «STUXNET», σταμάτησε η λειτουργία του για 6 ημέρες (16-22/11/10) και η αεράμυνα του Ιράν υπέστη μεγάλη ζημία.

Αν και κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ο ALI SALEHI, Διευθυντής της Επιτροπής Πυρηνικής Ενέργειας, αντέδρασε έντονα δηλώνοντας πως υπάρχει όριο στην υπομονή του Ιράν και οποιοσδήποτε εμπλέκεται «παίζει με τη φωτιά». Η Τεχεράνη θεωρεί υπεύθυνες τις Υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ και την ισραηλινή «MOSSAD» για τον θάνατο του καθηγητή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιθέσεις κατά των Ιρανών επιστημόνων σημειώθηκαν στην πιο ασφαλή περιοχή της πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «DEBKA», οι επιθέσεις κατά των επιστημόνων σημειώθηκαν στις 7:45 π.μ., 12 περίπου ώρες μετά την αποκάλυψη από τον ιστότοπο «WikiLeaks» ότι διπλωμάτες των ΗΠΑ συμφώνησαν με την πρόταση του επικεφαλής της «MOSSAD», MEIR DAGAN, σύμφωνα με την οποία η ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για τον τερματισμό του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος. Ο DAGAN πρότεινε για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού τη στρατολόγηση ιρανικών μειονοτικών ομάδων όπως οι «Baluchis» και του απελευθερωτικού τους κινήματος «JUNDALLAH».
Όπως επισημαίνει η «DEBKA», η παραπάνω επίθεση είναι η πέμπτη κατά σειρά σε διάρκεια δύο ετών. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για έργο του κινήματος «JUNDALLAH».

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ