Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επικοινωνία Ομπάμα-Παπανδρέου:"Να εμπλακείτε περισσότερο στη Λιβύη"

25.03.2011 | 19:48
Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Παπανδρέου με θέμα τη Λιβύη. Η ελληνική κυβέρνηση δεν ανακοινώνει το παραμικρό για το τι ειπώθηκε,όμως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι οι αμερικανοί θέλουν να διατηρήσουν ισορροπίες και μετά από την ανάθεση της διοίκησης των αεροπορικών δυνάμεων στο στρατηγείο της Σμύρνης,ζητούν να αναβαθμίση το ρόλο της στην επιχείρηση κατά της Λιβύης και η Ελλάδα.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η διάθεση μαχητικών αεροσκαφών επανέρχεται ώς επιλογή.


Ο κ. Ομπάμα έδωσε συγχαρητήρια στον Ελληνα Πρωθυπουργό για την επιτυχία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα.

Ανέφερε ότι θαυμάζει τις ενέργειες και την πορεία της χώρας, τονίζοντας ότι «τα καταφέρνει πλέον», ενώ είπε ότι στηρίζει τις προσπάθειες αυτές.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αντάλλαξε απόψεις με τον κ. Παπανδρέου για τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, υπογραμμίζοντας ότι αναγνωρίζει τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για τη Λιβύη, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Συμφωνα με τον κ.Πεταλωτή, η πρωτοβουλία για το τηλεφωνικό ραντεβού οφείλεται στον Αμερικανό πρόεδρο και η αφορμή η εθνική εορτή.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ