Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14.03.2012 | 23:03

"Επιστράτευση" στο Χάρβαρντ για την ανικαπνιστική εκστρατεία του ΓΕΕΘΑ

Το Χάρβαρντ επιστρατεύει το ΓΕΕΘΑ για την αντικαπνιστική του εκστρατεία

Οι Ενοπλες Δυνάμεις πάνε ...Χάρβαρντ! Για την ακρίβεια ...έρχεται το Χάρβαντ στα ελληνικά στρατόπεδα και νοσοκομεία σε μια προσπάθεια να ...περιορίσει, βάσει προγράμματος, τους θεριακλήδες! Και φαίνεται να είναι πολλοί αν κρίνουμε από τα στοιχεία του γενικού πλήθυσμού: Το 69% των Ελληνων και το 39% των Ελληνίδων άνω των 15 ετών καπνίζουν!

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ Σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη και την καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού δρομολογείται η εφαρμογή ενός σχεδίου που φέρει την σφραγίδα ενός από τους πλέον ειδικούς στον κόσμο του καθηγητή Gregory N. Connolly , διευθυντή του Παγκόσμιου Κέντρου για τον Έλεγχο του Καπνού και καθηγητή της Πρακτικής της Δημόσιας Υγείας στη αντίστοιχη Σχολή του Χάρβαρντ.

Σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα α λα Χάρβαρντ που ξεκινά περιλαμβανει και την πραγματοποίηση μελέτης η οποία σε ενα χρόνο θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα αντικαπνιστικών δράσεων με αποδέκτες στςλέχη και στρατιώτες με στοιχεία από αντίστοιχα προγράμματα του στρατού των ΗΠΑ.Το πρόγραμμα που σε ορισμένους άξονες τρέχει ήδη εντασσονται ενισχυόμενενοι κύκλοι διαλέξεων ειδικών αλλά και τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος που λειτουργούν στα στρατιωτικά νοσοκομεία. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ