Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίθεση στο Ιράν.Ο Νετανιάχου ζητά υποστήριξη ραββίνου!

21.08.2012 | 10:34
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έστειλε στενό συνεργάτη του στο ραββίνο Οβάντια Γιόσεφ, πνευματικό ηγέτη του υπερορθόδοξου κόμματος Shass, προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξή του σε μια επίθεση κατά του Ιράν, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα ισραηλινών εφημερίδων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γιάακοβ Αμιντρόρ, διευθυντής του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, επισκέφθηκε την Παρασκευή τον ραββίνο Γιόζεφ στην κατοικία του στην Ιερουσαλήμ για να τού μιλήσει για το ιρανικό ζήτημα.
Ερωτηθείς, ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, επιβεβαίωσε την επίσκεψη, χωρίς να αναφερθεί στο περιεχόμενο των συνομιλιών.

Ως σήμερα, η εντολή του ραββίνου προς τους βουλευτές του ήταν να αντιταχθούν σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων εάν δεν υπάρχει χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Νετανιάχου και ο υπουργός 'Αμυνας Εχούντ Μπαράκ δε διαθέτουν μια πλειοψηφία στους κόλπους της κυβέρνησης και του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας για να εξαπολύσουν επίθεση κατά του Ιράν.
Για το λόγο αυτό είναι σημαντική η στάση του Shass.
Σύμφωνα με το ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού, μετά την επίσκεψη αυτή ο ραββίνος Γιόζεφ εμφανίζεται λιγότερο "αποφασισμένος" να αντιταχθεί σε μια ισραηλινή επίθεση κατά του Ιράν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

42 δις δολάρια θα κοστίσει στο Ισραήλ ένας πόλεμος με το Ιράν

"Καρκίνωμα το Ισραήλ",λέει ο Αχματινετζάντ.

Ποιοι ισραηλινοί λένε στους πιλότους τους ότι αν βομβαρδίσουν το Ιράν θα φυλακιστούν!

Ομπάμα προς Νετανιάχου: "Θα επιτεθούμε στο Ιράν μέχρι τον Ιούνιο του 2013"

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ