Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιτυχής εκτόξευση αμυντικού βαλλιστικού πυραύλου απο την MBDA

26.11.2010 | 09:33
 
Η MBDA εκτόξευσε με επιτυχία τον πρώτο Ευρωπαϊκό τακτικό βαλλιστικό πύραυλο. Το όνομα αυτού ASTER. Το “αστέρι” είναι εξολοκλήρου σύλληψη, σχεδίαση και υλοποίηση της θυγατρικής της MBDA, Eurosam και εντάσσεται στο πρόγραμμα ανάπτυξης τακτικής βαλλιστικήςπυραυλικής άμυνας FSAF.
 
Οι δοκιμές του πυραύλου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στις 18 Οκτωβρίου στη Biscarrosse, στη Νοτιοδυτική Γαλλία.

Ό ASTER συνεργάστηκε άψογα με το ραντάρ ARABEL,παρακολούθησε και εγκλώβισε το στόχο του (ο στόχος ήταν ένας μέσου βεληνεκούς βαλλιστικός πύραυλος) και στη συνέχεια πυροδοτήθηκε από την κάθετη εξέδρα του και τον διέλυσε στον αέρα.

Η οικογένεια πυραύλων Aster (που περιλαμβάνει επίσης τις ναυτικές παραλλαγές Aster 15 και Aster 30) αποτελεί το σημαντικότερο πρόγραμμα πυραύλων που εκτοξεύθηκε ποτέ στην Ευρώπη και ο ρόλος του ειδικά μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λισσαβόνα, θα είναι ουσιαστικότερος κυρίως σε ότι αφορά στο δόγμα της αντιπυραυλικής ασπίδας της Ευρώπης. Η MBDA έχει προγραμματίσει για παράδοση 1700 πυραύλους.
 
Το ολοκληρωμένο σύστημα Aster μπορεί να εκτοξευθεί τόσο από χερσαία βάση, όσο και από πλοία. Έχει τη δυνατότητα να διαλύει εναέριες απειλές σε μικρά η μεγάλα ύψη. Παρακολουθεί και εγκλωβίζει το στόχο στα 600 χιλιόμετρα.

Η εταιρία MBDA, είναι ο ευρωπαϊκός κολοσσός στην αμυντική βιομηχανία πυραύλων. Έχει βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες και στο εσωτερικό των ΗΠΑ και ο ετήσιος κύκλος εργασιών της, αγγίζει τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει δεχτεί παραγγελίες που αγγίζουν τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ για τα 45 διαφορετικά συστήματα που προσφέρει.
 
Αναφερόμενος στην επιτυχία του Aster, ο Antoine Bouvier διευθύνων σύμβουλος της MBDA δήλωσε: “Αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός, επειδή η Ευρώπη έχει μόλις αποδείξει ότι γνωρίζει πώς μπορεί να αναπτύξει εντελώς ανεξάρτητα, αμυντική ικανότητα έναντι των πυραυλικών απειλών. Μπορούμε να ανταποκριθούμε σε κάθε απειλή και να εδραιώσουμε την Ευρωπαϊκή κυριαρχία.”

Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ